Тихановська в США зустрілася з білоруською діаспорою

Тихановська в США зустрілася з білоруською діаспорою

20.07.21 12:40 0 398
Сотні білорусів з біло-червоно-білими прапорами прийшли на зустріч із лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською 18 липня в центрі Вашингтона, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

«Я також просто білоруска. І на кожному з нас лежить відповідальність. Питають: «Що ми можемо зробити, щоб усе змінити?». А ми вже робимо. Не буде так, що щось станеться і все зміниться. Не буде такого, що хтось прийде і всіх врятує. Це в руках білорусів всередині країни – і вас із нами. Це процес. І ми в ньому, насправді, перемагаємо. Ми вже рік чинимо опір. У них є зброя, у них сила, вони всіляко намагатимуться змусити людей замовкнути», – прокоментувала зустріч Тихановська.

Читайте також: Президент Радіо Свобода засудив затримання журналіста Олеся Дащинського в Білорусі

Вона закликала учасників зустрічі продовжувати підтримувати політв'язнів листами та матеріальною допомогою, брати участь у акціях солідарності.

«Кожна крапля допомоги важлива. А якщо нас дев'ять мільйонів, це ціле море допомоги», – заявила опозиціонерка.

В інтерв'ю російському виданню ТАСС Тихановська заявила, що планує провести зустрічі з президентом США Джо Байденом та держсекретарем Ентоні Блінкеном під час поїздки до Вашингтона. Однак поки що вона не може підтвердити, чи такі зустрічі заплановані.

Читайте також: Радіо Свобода і режим Лукашенка. Білоруська і Українська редакції були на «особливому рахунку»

Тихоновська очікує, що США можуть взяти на себе роль посередника в переговорах між опозицією та білоруською владою. Вона також планує обговорити з владою США підтримку громадянського суспільства в країні.

Окрім того, Тихановську запросили на урочисте відкриття двопартійного білоруського кокусу «Друзі Білорусі» в Конгресі США – групи американських конгресменів, які працюватимуть винятково по темі Білорусі. Вона також планує зустрітися з членами Палати представників США від Демократичної та Республіканської партій, із головою USAID Самантою Пауер, а також низкою американських медіа.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Косово репатріювало 11 ...
Наступна новина: ЄС підтримав план ...

КОМЕНТАРІ