Що собою являє трубопровідна арматура?

Що собою являє трубопровідна арматура?

22.07.21 08:33 1 599

Пристосування, які застосовують в трубопровідних системах для регулювання, включення і зупинки переміщення потоків середовища, що транспортується, отримали назву трубопровідної арматури. Принцип дії такого обладнання заснований на зміні пропускного перетину труби, що змінює силу потоку рідини або газу. Далі, ми розглянемо його класифікацію. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://boiler.ua/truboprovodnaya-zapornaya-armatura/, в якому безпосередньо можна придбати трубопровідну запірну арматуру в Україні.

Класифікація трубопровідної арматури

Залежно від способу управління арматура може мати такі типи приводу:

  1. ручний / механічний;
  2. пневматичний / гідравлічний;
  3. електричний / електромагнітний;
  4. автоматичний / автономний / дистанційний.

Труби та трубопровідна арматура можуть бути виготовлені з різних видів чавуну, сталі, сплавів нікелю, титану або алюмінію. Найбільш поширеними типами арматури є засувки, вентилі, затвори, клапани та регулюючі пристрої.

На які види ділиться трубопровідна арматура?

Вся продукція, яка входить в розділ трубопровідна арматура, розділяється на ряд великих підгруп:

  • Запірна арматура — це найбільш популярний вид обладнання для трубопровідних систем. З її допомогою виконується повне припинення процесу переміщення газу або рідини на певній ділянці трубопроводу. Герметичність запірних пристроїв і ресурс їх роботи виступають основними характеристиками, які демонструють якість і можливості використання трубопровідної арматури цього типу. Арматура запірна трубопровідна має два робочих стани “відкрито / закрито”, без будь-яких проміжних положень. Використовується таке обладнання для облаштування морських транспортних засобів, авіації, космічних апаратів, в атомній енергетиці та трубопровідному транспорті.
  • Зворотна арматура необхідна для того, щоб запобігти виникненню зворотних потоків. Зверніть увагу на помилковість використання відносно таких пристроїв терміна «арматура зворотної дії».
  • Запобіжна арматура необхідна для захисту трубопровідного обладнання від наслідків критичної зміни тиску в системі. Захисна дія арматури цього типу заснована на скиданні надлишкового тиску в автоматичному режимі. Найбільш відомим представником запобіжного трубопровідного обладнання є клапан парового котла. Завдяки такій арматурі забезпечується надійна безперебійна робота транспортних трубопровідних систем, енергетичного та промислового обладнання, незалежно від поломок, помилок операторів і інших чинників.
  • Розпродільно-змішувальна арматура забезпечує можливість розподілу потоків, їх змішування і перенаправлення. У свою чергу дана арматурна група може бути розділена на пристрої, які служать для розподілу потоків, і обладнання для змішування потоків.
  • Регулююча арматура призначена для точного управління параметрами. Таке обладнання здатне забезпечити всі необхідні настройки для забезпечення безпеки та економічності експлуатації технологічних мереж різного призначення.
  • Комбінована арматура для трубопровідних систем може виконувати завдання кількох видів пристроїв з розглянутого вище переліку. При цьому в найменуванні арматури використовуються складові частини назв тих пристроїв, функції яких вона здатна виконувати. Наприклад, обладнання вороття-запірного типу використовується як зворотний пристрій, за допомогою якого може виконуватися закриття / обмеження переміщення робочого середовища трубопровідної системи або обмеження переміщення самого запірного елемента.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 87)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
leklerk - 22.07.21

Благодарствую, полезная вещь.