Угорщина: прем’єр хоче референдуму «про захист дітей» посеред занепокоєнь через «закон проти ЛГБТ»

Угорщина: прем’єр хоче референдуму «про захист дітей» посеред занепокоєнь через «закон проти ЛГБТ»

22.07.21 10:33 0 369
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що планує референдум із питань «захисту дітей», щоб з'ясувати рівень підтримки суперечливого закону, що його Європейський союз і активісти вважають дискримінаційним щодо ЛГБТ.

У відеозапису, оприлюдненому в фейсбуці, Орбан звинуватив Європейську комісію, виконавчий орган ЄС, у зловживанні повноваженнями у зв'язку з тим, що вона почала юридичні процедури проти Будапешту через цей недавно ухвалений в Угорщині закон.

«Брюссель пішов у явний наступ на Угорщину останніми тижнями через цей закон… Але на кону стоїть майбутнє наших дітей, так що ми не можемо відступити в цьому питанні», – додав він про закон, який, серед іншого, забороняє використовувати в школах матеріали, що можуть розглядатися як позитивно налаштовані щодо гомосексуальності.

Орбан не уточнив, коли він планує провести референдум, і згадав лише, що на нього мають винести п'ять питань – зокрема, «Чи підтримуєте ви проведення занять із сексуальної орієнтації для молодших дітей у громадських освітніх закладах без згоди батьків?» або «Чи підтримуєте ви сприяння медичним курсам зміни гендеру для молодших дітей?».

У Євросоюзі ще не коментували цих останніх заяв Орбана.

15 липня Брюссель почав юридичні процедури проти Угорщини через згаданий закон, що його президентка Єврокомісії Урзула фон дер Лаєн назвала «ганебним»; це може привести до зупинки фінансування Будапешту від ЄС.

Суперечливий закон, який набув чинності раніше в липні, викликав різку критику і серед керівництва ЄС, і серед спільноти ЛГБТ і правозахисників, які вважають його нападом на права ЛГБТ, бо він таврує ганьбою сексуальні меншини і придушує розмови на теми сексуальної орієнтації. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Угорщина ухвалила закон про заборону інформації про ЛГБТ в школах

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Литва зможе затримувати ...
Наступна новина: Нацполіція збільшить ...

КОМЕНТАРІ