Путін і Меркель обговорили «Північний потік-2» та продовження транзиту газу через Україну

Путін і Меркель обговорили «Північний потік-2» та продовження транзиту газу через Україну

22.07.21 10:22 0 339
Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Росії Володимир Путін провели 21 липня телефонну розмову, під час якої обговорили, зокрема, добудову газопроводу «Північний потік-2».

«У розмові йшлося про втілення мінських домовленостей про мирне вирішення конфлікту на сході України. Також темою розмови були енергетичні питання, такі, як транзит газу через Україну і газопровід «Північний потік-2», – ідеться в повідомленні офісу Меркель про цю розмову.

Сайт російського президента вказав, що «лідери задоволенні наближенням до завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

«Президент Росії наголосив на послідовній прихильності німецької сторони реалізації цього проєкту, який має винятково комерційний характер і спрямований на зміцнення енергобезпеки Німеччини та Євросоюзу. Анґела Меркель поінформувала про підсумки обговорення ситуації навколо газопроводу під час недавніх переговорів із президентом США Джозефом Байденом у Вашингтоні», – інформує сайт Кремля.

Також він вказує, що «як окремої теми» президент Росії і канцлер ФРН торкнулися «можливості продовження угоди між «Газпромом» і «Нафтогазом України» про транспортування газу через українську територію і після 2024 року». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США та Німеччина домовилися щодо «Північного потоку-2». В угоді згадують Україну

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рахунки Білоруської ...
Наступна новина: Тернопілля: ситуація на ...

КОМЕНТАРІ