Сходження на Говерлу влітку

Сходження на Говерлу влітку

24.07.21 00:19 1 820

Якщо у гуцула запитати, скільки за своє життя разів він бував на Говерлі, то він і не згадає точне число, тому що для них це звичайна справа. А ось якщо це стосується місцевих жителів, то напевно мало хто з них сходив на найвищу точку України. Проте зробити це потрібно хоча б раз у своєму житті.

Основні плюси сходження на Говерлу

Ви зможете отримати наступні переваги, якщо плануєте підйом на Говерлу влітку:

  • Прогулянка по справжньому лісі, а після — по стежці з видами на Чорногорський хребет.
  • Здійсніть сходження на найвищу гору України за 1 день.
  • Не доведеться тягти на собі ніяких важких рюкзаків з екіпіровкою, а тільки лише невеликий перекус, воду і найнеобхідніші речі.
  • Ви підніметеся на цілих 2061 метр над рівнем моря.
  • Підберете собі пам'ятний сувенір і поласувати справжніми гуцульськими стравами.

Як відбувається сходження на Говерлу саме влітку?

Якщо згадувати одну з легенд про Говерлу, то колись давно один угорський барон, вирішив піднятися на неї саме влітку. Але уже на вершині гори їх вразило диво – посеред літа, гора вкрита сніговим покривом. Саме тому, мадярі, при спуску вниз вигукували «Говирла!», що означає в перекладі «Гора в снігу».

І дивного в цьому нічого немає. Адже навіть у червні місяці на вершині Говерли можна побачити покрив снігу, а вітри інколи можуть вражати своєю неймовірною силою. Саме тому, не забудьте про верхній одяг збираючись піднятися на Говерлу. Погода там дуже мінлива, тому не потрібно забуватися додаткове спорядження.

Заблукати при сходженні влітку на Говерлу дуже складно, тому що там багато покажчиків, а також можна досить часто зустріти інших туристів. Підйом може бути тяжким, проте Карпатські пейзажі компенсують усі незручності.

Багато туристів після успішного сходження на Говерлу роблять безліч знімків, можуть розглядати меморіал, а також купувати гарячу каву і чай, або ж нагородити себе почесною медаллю. Отже, цілим досягненням вважається піднятися на гору Говерлу. Після цього, абсолютно усі туристи спускаються вниз і одночасно милуються прекрасними та неперевершеними краєвидами.

Висновки

Якщо ви плануєте свою літню відпуску, і вибір у вас лежить між Середземним, Чорним і Червоним морями, тоді вам краще подумати ще раз. Адже у нашій країні є достойна альтернатива, і це - Карпати. Гори є чудовим місцем для відпочинку від міського сумбуру та трудових буднів. А що за поїздка в Карпати без сходження на Говерлу? Лише тут ви відчуєте всю велич карпатських гір!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 109)
Попередня новина: Как дарить сумку мужчине?
Наступна новина: Переваги осушувачів повітря

КОМЕНТАРІ

аватар країна
gtwotp - 24.07.21

Класс! Афтару респект!