Гранола - це не мюслі

Гранола - це не мюслі

24.07.21 00:57 1 557

Є багато різних версій, як з'явилася гранола. Згідно з найпоширенішою версією, її придумав американський дієтолог Сильвестр Грем в XIX столітті. Вона була зроблена з кукурудзяних пластівців, які називалася просто гранулами — звідси і виникла сучасна назва «гранола». Звичайно, появі граноли передували мюслі — це схожі продукти хоча б тому, що і той, і інший мають в основі пластівці, злакові. Але при цьому вони кардинально відрізняються:

  • По-перше, гранола — запечений продукт, а мюслі — суміш сухих інгредієнтів, які піддають термічній обробці. Тому гранола апетитно хрумтить, навіть коли її заливають теплим молоком, а мюслі — ні. Їх, до речі, часто запарюють гарячою рідиною перед подачею.
  • По-друге, у них різні пропорції інгредієнтів в складі. У мюслях, як правило, більше злакової основи, пластівців, а наповнювача — фруктів, горіхів, ягід — зовсім небагато. Важливе ж правило приготування граноли — на одну частину пластівців потрібна одна частина наповнювача.

Попри те що гранолу тепер можна знайти в багатьох магазинах, можна стикнутися з тим, що люди просто не знають, що це таке і чому вона коштує дорожче, ніж мюслі. На ціну, крім пропорції інгредієнтів, впливає ще й більш тривалий цикл виробництва. Для мюслів потрібно просто змішати всі сухі інгредієнти, а для граноли їх потрібно правильно підготувати, запекти, остудити — все це додаткові витрати. Якщо ж ви прихильник всього натурального та домашнього, ви без проблем можете приготувати гранолу самостійно. Все що для цього потірбно взяти рецепт в інтернеті та кпридбати всі необхідні складові даної страви.

Як роблять гранолу?

Процес приготування граноли складається з п'яти основних етапів:

  1. з'єднання сухих інгредієнтів;
  2. приготування начинки;
  3. заміс;
  4. випікання;
  5. з'єднання з додатковими компонентами.

Якщо ви додаєте сухофрукти, сушені ягоди, то краще зробити це після запікання, щоб вони не стали твердими, віддавши свій сік пластівців. Всі інші сухі інгредієнти з'єднуються на першому етапі та перемішуються з топінгом. Якщо використовуєте тільки мед або сироп, потрібно просто злегка прогріти його. Якщо вирішили додати сік, пюре і спеції, зробіть це на цьому ж етапі, прогрійте і доведіть до однорідності. Замішувати потрібно старанно, з зусиллям, щоб з'єднати між собою всі інгредієнти.

Далі важливо викласти суміш на деко тонким шаром, щоб вона добре пропеклась. Зараз майже у всіх духовках є режим конвекції, коли в духовці здійснюється посилена циркуляція повітря. Він ідеально підходить для запікання граноли, але якщо його немає — не біда, просто частіше перемішуйте гранолу в процесі (1 раз в 10-15 хвилин, в режимі конвекції - 1 раз у 20 хвилин). При температурі 150 градусів гранолу зазвичай запікають 1-1,5 години, але набагато смачніше вийде, якщо збільшити час запікання, а температуру знизити до 110-120 градусів.

Після запікання гранолу потрібно повністю остудити та змішати з сухофруктами і в'яленими ягодами. Гранола прекрасна тим, що, одного разу зрозумівши принцип її приготування, ви можете нескінченно експериментувати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 91)
Попередня новина: Переваги онлайн версій ...
Наступна новина: 5 способов отрастить ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
semisoft - 24.07.21

відмінний приклад стоїть контенту