У Мінекономіки хочуть,щоб «херсонський кавун» і ще 7 продуктів отримали «геолокацію» та визнання в ЄС

У Мінекономіки хочуть,щоб «херсонський кавун» і ще 7 продуктів отримали «геолокацію» та визнання в ЄС

25.07.21 08:04 0 637
Міністерство еономіки працює над тим, аби українські продукти з історичним географічним походженням отримати реєстрацію географічного зазначення та визнання в ЄС.

«Україна має багато унікальних продуктів, які складають окремий нішевий сегмент на ринку і мають додаткову ринкову вартість – це продукти з чітким географічним походженням. Ми вже направили для включення до європейського реєстру географічних зазначень документи про такі автентичні українські товари, як «Гуцульська коров'яча бриндза», «Гуцульська овеча бриндзя» та «Мелітопольська черешня». Наразі ми розглядаємо ще низку таких товарів, які потребують правової охорони», – розповіла заступниця міністра економіки Ірина Новікова.

За її словами, продукти з підтвердженим географічним походженням вважаються національним надбанням в країнах ЄС.

Наразі Мінекономіки погодило специфікації товарів, які претендують бути захищеними, як географічні зазначення, зокрема: «Долина Фрумушика», «Херсонський кавун», «Придунайська Бессарабія», «Ялпуг», «Мед Закарпаття/Закарпатський мед», «М'ясо баранини Фрумушика/Баранина Фрумушика», «Закарпаття/Закарпатське вино», «Аша-Абаг».

Повідомляється, що після погодження специфікацій наступним кроком буде реєстрація цих географічних зазначень на національному рівні.

Географічні зазначення – найменування місця, що ідентифікує товар, який походить з певного географічного місця та має особливу якість, репутацію чи інші характеристики, зумовлені головним чином цим географічним місцем походження, і хоча б один з етапів виробництва якого здійснюється на цій території.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В обласній прокуратурі ...
Наступна новина: Білорусь: після заяв ...

КОМЕНТАРІ