У Братиславі противники вакцинації штурмували парламент,поліція застосувала сльозогінний газ

У Братиславі противники вакцинації штурмували парламент,поліція застосувала сльозогінний газ

25.07.21 12:15 0 520
Демонстранти, які зібралися перед входом до парламенту, намагались увірватися до будівлі, де депутати обговорюють нові заходи в боротьбі з епідемією коронавірусу. Виступаючи проти обов'язкової вакцинації від COVID-19, демонстранти вигукували гасла «Віддайте нам парламент!», «Зрада батьківщини!», «Словаччину не дамо!».

Між демонстрантами й поліцією виникли сутички, один поліцейський був поранений. Викликаним на місце бійок спеціальним антиконфліктним поліцейським загонам вдалося зупинити нападників. Як повідомляють медіа, у протистоянні поліція застосувала сльозогінний газ.

На думку словацького прем'єра Едуарда Геґера, демонстранти мають право висловлювати свою думку, однак демонстрації повинні мати мирний характер.

«Я розумію, що люди вже втомились з пандемії й нікому з нас ці обмеження не є приємними. Однак ми робимо це для того, щоб захистити життя усіх громадян Словаччини. І тих, які протестують», – наголосив Геґер. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус: в ЄС вакцинували понад половину дорослого населення

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ