OSB плита: що потрібно знати?

OSB плита: що потрібно знати?

25.07.21 11:38 0 2149

Більшість людей знають, що таке фанера, і використовують її при ремонті, але як щодо плити OSB - що це таке і для чого її можна використовувати? Чи краща вона за фанеру або її потрібно використовувати цілком для різних проектів? Нумо розберімося. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину будматеріалів https://venbud.com.ua/osb-plity, в якому безпосередньо можна придбати OSB плиту за досутпною ціною.

Що таке OSB?

По-перше, OSB - це абревіатура від Oriented Strand Board, яка утворена з стислих шарів деревних волокон з використанням клею (воску і синтетичної смоли). OSB існує з 1963 року, і, на відміну від аналогічних продуктів, дерев'яні смужки в кожному шарі розміщуються стратегічно, а не випадковим чином, щоб надати йому міцність, і в цілому він може містити до 50 шарів дерева! Деревина виходить з стійких, невеликих, швидкорослих дерев, таких як осиковий тополя і південна жовта сосна, і результат виходить неймовірно сильним.

OSB настільки міцна, що в даний час використовується приблизно для 70 % всієї облицювання підлоги, стін і дахів в Північній Америці, і є два різних типи OSB: OSB2 і OSB3. Так, OSB2 відмінно підходить для будівельних конструкцій, що не несуть навантаження в сухих умовах, тоді як OSB3 краще підходить для структурних, несучих навантажень і для використання у вологих умовах.

Для чого це можна використовувати?

Існує безліч проектів для яких OSB відмінно підходить, і ви можете використовувати її як для внутрішнього, так і для зовнішнього використання, оскільки вона стійка до погодних умов (перевірте, чи є штамп на зворотному боці дошки, щоб переконатися). Через свою міцності його регулярно використовують для настилу підлог, і він ідеально підходить для майстерні або повітки. Його також можна використовувати для обшивки покрівлі під вашу покрівельну систему або в якості обшивки стін.

Але для творчої людини чи теслі OSB може використовуватися для створення безлічі різних предметів меблів або червонодеревника. При невеликому творчості небо - межа нескінченних можливостей, головах, дошки оголошень, ящики і гардероби.

Якщо ви думаєте використовувати його в саду, хоча він стійкий до атмосферних впливів, для постійного використання на відкритому повітрі ви, ймовірно, захочете додати додатковий захист від негоди. Атмосферостійкий герметик також буде завдано тільки на поверхню OSB, тому, як тільки ви зробите в ньому розріз, ви захочете додати ще герметика, щоб вода не вбиралася через відкритий матеріал.

Якщо ви збираєтеся додати ще трохи захисту від води, варто спочатку додати трохи води на обрізку OSB, щоб побачити ефект, який вона надає, перш ніж застосовувати його на всій дошці. Після нанесення герметика ви можете перевірити обрізок, змочивши його водою і залишивши на кілька годин, щоб побачити ефект.

По матеріалах: venbud.com.ua

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 101)
Наступна новина: Влада Афганістану ...

КОМЕНТАРІ