Росія: видання The Insider не буде вказувати у матеріалах,що його визнали «іноземним агентом»

Росія: видання The Insider не буде вказувати у матеріалах,що його визнали «іноземним агентом»

26.07.21 12:03 0 546
Російськомовне інтернет-видання The Insider не буде позначати свої матеріали спеціальним повідомленням про те, що вони створені засобом масової інформації, які виконують функції «іноземного агента». Про це повідомив головний редактор видання Роман Доброхотов.

Він зазначив, що The Insider є латвійським ЗМІ, у якого немає представництва у Росії, тому штрафувати за невиконання закону про «іноагентів» російській владі не буде кого. При цьому він припустив, що його та інших журналістів видання можуть почати переслідувати без законних підстав.

Раніше міністерство юстиції Росії включило до переліку «ЗМІ – іноземних агентів» російськомовне інтернет-видання The Insider, журналістів видання «Проєкт» Михайла Рубіна і Софію Гройсман, головного редактора інтернет-журналу «Інше місто» з Самари Юлію Апухтіну і журналістів видання «Відкриті медіа» Іллю Рождественського і Олексія Постернака. Постернак із 2019 року також періодично співпрацює з проєктом Російської служби Радіо Свобода Сибір.Реалії. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС засудив переслідування незалежних ЗМІ й опозиції перед виборами в Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ