Стрілянина на киргизько-таджицькому кордоні: прикордонник Таджикистану поранений

Стрілянина на киргизько-таджицькому кордоні: прикордонник Таджикистану поранений

28.07.21 10:28 0 391
Таджицький прикордонник був поранений під час перестрілки неподалік спірного відрізку таджицько-киргизького кордону в ході останнього спалаху насильства в нестабільному регіоні протягом вихідних, повідомляє місцева служба Радіо Свобода.

Представники Чоркухського району Таджикистану повідомили Радіо Свобода, що 19-річний рядовий Шухрат Курбонов був госпіталізований з вогнепальними пораненнями після стрілянини вранці 24 липня.

За словами чиновників, напруженість загострилася після того, як жителі районів Таджикистану почали прибирати територію біля кордону, яку Киргизстан вважає невизначеною.

Після того, як жителі киргизького села та представники місцевої влади Киргизстану вступили в протистояння з таджиками, ставлячи під сумнів законність їхньої діяльності на цій території, сторони почали кидати каміння одне в одного. Бійка перейшла в стрілянину між прикордонниками двох держав.

Чиновники киргизького регіону Баткен підтвердили, що перестрілка 24 липня почалася після протистояння між жителями місцевих киргизських та таджицьких сіл щодо діяльності таджицької сторони з прибирання території. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Таджикистан: щонайменше 10 людей загинули через селеві потоки

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вчителям Тернопільської ...
Наступна новина: Прем’єра нових фільмів ...

КОМЕНТАРІ