Види тканини для постільної білизни: яку краще вибрати?

Види тканини для постільної білизни: яку краще вибрати?

29.07.21 10:22 2 839

Постільна білизна багато в чому визначає комфорт під час сну і є важливим атрибутом інтер'єру кімнати. Тому для пошиття виробів важливо підібрати матеріал, який буде приємний тілу, простим в догляді та зносостійким. У даній статті представлений огляд найпоширеніших варіантів. На підставі цієї інформації ви відповісте собі на питання, яка найкраща тканина для постільної білизни в спальну кімнату. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://textileua.com/, в якому безпосередньо можна придбати тканини для домашнього текстилю в Україні.

Кращі матеріали для постільної білизни

При виборі тканини враховуються вимоги до експлуатації, фінансову складову та естетичну привабливість.

Перкаль

За тактильним відчуттям перкаль близький до оксамиту. Це бавовняна тканина, якій характерні наступні властивості:

  • хороша міцність;
  • формостійкість;
  • гладка текстура;
  • не линяє після прання;
  • кольоростійкість.

Білизна з перкалю витримує до 1000 праннів. Завдяки високій щільності, широко застосовується в пошитті наволочок для подушок.

Бязь

Цю тканину з 100% бавовни по праву називають однією з кращих для постільних комплектів. Щільність матеріалу варіюється від 50 до 140 ниток / см. Перевагами таких полотен є:

  1. піддаються частому пранню;
  2. не вигоряють на сонці;
  3. протиалергійні властивості дозволяють шити білизну для дітей;
  4. висока міцність і зносостійкість;
  5. дають шкірі дихати та поглинають вологу.
  6. Постільну білизну з бязі потрібно прати в машинці при +40 0 C.

Сатин

Матеріал з бавовни або в сумішевих виконаннях. Відомий гладенькою поверхнею, що нагадує шовк. Щільність знаходиться в діапазоні 120-140 ниток / см. Тканина довговічна, розрахована на 300 праннів.

Найбільш популярним різновидом сатину є жаккард. Він радує око рельєфним орнаментом, тому вважається одним з найбільш розкішних матеріалів для постільних комплектів. Крім того, жаккард ніжний на дотик і добре вбирає вологу.

Матеріал потрібно прати при +30 0 C, прасується тільки з вивороту.

Поплін

За рівнем комфорту поплін знаходиться посередині між сатином і бязь. Тактильно матеріал близький до сатину, але позбавлений характерного матового блиску. Поплін — найкращий матеріал для пошиття білизни яскравих кольорів. Середня щільність тканини становить 115 ниток / см.

Поплін привертає увагу наступними властивостями:

  • приємний на дотик;
  • ефект розкоші завдяки лиску.

Поплін є самим невибагливим матеріалом в догляді. Його можна прати при температурі до +60 0 C, а гладити не обов'язково.

Атлас

Ще один розкішний матеріал, який має гладку і приємну на дотик поверхню. Матовий виворіт перешкоджає ковзанню і скочуванню тканини на ліжку. Атлас надає постільній білизні дорогий вид, та й коштує недешево. Це кращий варіант для гостей або подарунка.

Ранфорс

Попри бавовняну основу, тканина дуже міцна і в 1,5 раза щільніша бязі. При цьому текстура залишається м'якою і гладкою. Матеріал зберігає вигляд на кілька років, дарує комфорт в будь-який час року. Для догляду немає особливих вимог.

Фланель

Ідеальний варіант для північних регіонів або холодного сезону. Матеріал шиється з бавовняних або вовняних ниток. Відмінною особливістю фланелі є тонкий пушок на поверхні. Тканина гігроскопічна. Фланель — це сезонний варіант, оскільки при інтенсивному використанні на ньому з'являються катишки. Прати потрібно тільки в прохолодній воді.

Полікотон

Ви не знайдете кращого варіанту для частого прання. Висока гігієнічність зробила поликоттон популярним в пошитті постільної білизни для дітей і готелів. Матеріал містить до 85 % поліестеру, який надає виробу міцності, дозволяє легко прати та прасувати. Комплект можна прати при + 40 0 C.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 108)
Попередня новина: На Тернопіллі міністр ...
Наступна новина: Почему обучение Microsoft ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
BigNapas - 29.07.21

У вас абстрактное мышление

аватар країна
ShirokovAV - 29.07.21

Мені все сподобалося