У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили підсумки роботи за перше півріччя 2021 року

У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили підсумки роботи за перше півріччя 2021 року

29.07.21 08:04 0 321
В Рівненській обласній прокуратурі, з дотриманням усіх карантинних норм, відбулася підсумкова нарада під головуванням керівника обласної прокуратури Андрія Рудницького, на якій обговорили результати виконання органами прокуратури області впродовж першого півріччя 2021 року визначених законом повноважень на основних напрямах діяльності та першочергові завдання на наступний період.

В роботі наради взяли участь перший заступник та заступник керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів, керівники окружних прокуратур, їх перші заступники та заступники.

Під час наради Андрій Рудницький зазначив, що у першому півріччі поточного року, в умовах реформування прокуратур первинної ланки, вживалися цілеспрямовані заходи для забезпечення належного виконання визначених законом повноважень.

З 15 березня поточного року розпочали роботу 5 окружних прокуратур області. Завдяки вжитим організаційним та управлінським заходам забезпечено наступність у реалізації прокурорських повноважень та безперервність цього процесу за умов припинення діяльності місцевих прокуратур.

За результатами реалізації прокуратурою спільно з іншими правоохоронними органами скоординованих заходів забезпечено цілеспрямовану протидію кримінальній протиправності.

За вказаний період на території області вчинено 5160 кримінальних правопорушень, що на 10% менше ніж у І півріччі минулого року. Рівень злочинності на 10 тис. населення становить 45 кримінальних правопорушень та є дещо меншим ніж в середньому в державі (45,8).

Головним пріоритетом органів обласної прокуратури було та залишається додержання прав, свобод і законних інтересів учасників кримінального провадження, громадян, захисту особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень.

Упродовж вказаного періоду прокурорами здійснювалось процесуальне керівництво у майже 32 тис кримінальних провадженнях, які розслідувались слідчими підрозділами та підрозділами дізнання територіальних органів Національної поліції. З них закінчено понад 10 тис кримінальних проваджень, у тому числі скеровано до суду з обвинувальним актом – 1511.

У завершених досудовим розслідуванням кримінальних провадженнях встановлено матеріальних збитків на суму 18,5 млн. грн., з яких відшкодовано 3,7 млн грн та накладено арешт на майно обвинувачених на суму понад 44,5 млн гривень.

Завдяки поєднанню зусиль та застосуванню сучасних платформ міжвідомчої співпраці, забезпечено ефективну протидію кримінальним правопорушенням корупційної спрямованості та у бюджетній системі. За процесуального керівництва прокурорів територіальними підрозділами Національної поліції до суду скеровано 50 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях у сфері корупції та 15 – щодо злочинів у бюджетній системі.

У сфері земельних правовідносин до суду з обвинувальним актом направлено 25 кримінальних проваджень.

Активізовано роботу щодо виявлення та розслідування злочинів у сфері екології і незаконного використання природних ресурсів.

Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та за процесуального керівництва органів Рівненської обласної прокуратури вилучено понад 1540 кг каміння бурштину та вже готових виробів з нього, 96 мотопомп та 16 транспортних засобів.

Підвищено ефективність роботи правоохоронців щодо протидії організованим формам злочинності. За процесуального керівництва прокуратури до суду з обвинувальними актами скеровано 10 кримінальних проваджень про злочини, вчинені у складу злочинних угрупувань, усіма правоохоронними органами регіону.

Прокурорами пред'явлено 54 позови на суму 1249,4 млн грн, з яких вже задоволено позовні вимоги в розмірі 276,8 млн гривень. За втручання органів прокуратури у комунальну та державну власність повернуто 83 га земель.

Забезпечено реальне виконання судових рішень, постановлених за прокурорськими позовами, на суму 48,7 млн грн або майже 60 % від суми, що перебувала на виконанні.

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням конкретних заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів обласної прокуратури на наступний звітний період.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что необходимо ...
Наступна новина: Від тернопільського ...

КОМЕНТАРІ