Який гачок вибрати для лову судака?

Який гачок вибрати для лову судака?

30.07.21 11:01 0 776

Зібралися ловити судака на живця, але не знаєте який гачок використовувати для його лову? Не біда! В даній статті буде описано який гачок використовується для лову судака на поплавкову вудку, жерлицу або на іншу снасть.
Ніяких особливих вимог до підбору гачка на судака немає, але все ж, є деякі моменти, які важливо знати і які зроблять вашу ловлю хижака більш якісною. Всю інформацію можна вмістити буквально в пару абзаців, так що багато часу у вас це не займе.

Гачок для лову судака: який краще вибрати?

Отже, якщо говорити про лов судака на живця, то може використовуватися одинарний гачок, двійник або трійник. Кожен з них має свої плюси та мінуси.

Одинарний гачок на судака

Такий гачок має основну перевагу над двійником або трійником, яка полягає в тому, що він найменш помітний, при його використанні, хижак не боїться атакувати живця. Також, завдяки тому, що в одинарного гачка всього одне жало, судак, якщо вколеться ним, то тільки тоді, коли вже добре зачепиться. Загалом, хороший одинарний гачок тим, що клювання судака на нього завжди найупевненіші.

Також є в одинарного гачка і недоліки, адже у нього всього лише одне жало, а це іноді призводить до того, що хижак недостатньо надійно сідає на гачок або атакує рибу не з того боку, з якого розташоване жало гачка. Одинарний гачок можна застосовувати при лові судака на кружки або жерлиці, а для лову в схил найкраще використовувати джиг-голівку з підсадки на неї живця.

Розмір джиг-головки для лову судака оптимально брати No 2/0, 3/0. Звичайний одинарний гачок беріть з No 1-4 по європейській класифікації. Вибирайте гачки з довгою цівкою, вони набагато зручніші і практичніші.

Подвійний гачок на судака

Такий гачок для лову судака буде золотою серединою. Він знаходиться між акуратним одинарним і таким собі суворим трійником, який практично не прощає хижакові помилок. Подвійний гачок не викликає у риби особливого побоювання, як трійник, і водночас двійник є більш надійним, ніж одинарний, в плані якості підсічки риби.

Сходи риби з двійника трапляються рідше, ніж з одинарного гачка, оскільки двійник має більш високі шанси на вдалий зачіп риби при клюванні. Двійники для лову судака вибирайте під No1-4, також як і одинарні гачки. Двійники краще теж вибирати з довгою цівкою — і живця одягнути простіше, і витягти двійник з пащі судака потім буде легше.

Є двійники для лову судака, у яких один гачок менше іншого. На той гачок що менше насаджується живець, а завдяки тому, що цей гачок дрібніший і тонкий, живець отримує меншу травму при насадженні та довше залишається активним.

Трійник на судака

Гачки трійники рідко дадуть судаку піти, якщо той вже вчинив клювання, так що в цьому плані вони є абсолютним лідером. Мінус трійника тільки в тому, що він досить помітний, судака може насторожити такий гачок і клювання не відбудеться. Також, ймовірність того, що судак вколеться в одне з жал трійника набагато вища, а це може стати причиною того що судак не стане брати живця і попливе.

Звичайно, величезний плюс трійника в тому, що реалізація клювань з ним практично завжди буде 100%. У риби практично не залишається шансів на схід, тому як трійник дуже надійно встромляє в її пащу відразу декілька жал.
Розмір трійника на судака також вибирається No1-4 з довгою цівкою. А найкраще брати трійники, у яких також один з гачків менший і тонший, як у вищеописаних двійників.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 81)
Попередня новина: Прибуткові державні ...
Наступна новина: Рекордні 24 нові випадки ...

КОМЕНТАРІ