Штукатурні станції: що потрібно знати?

Штукатурні станції: що потрібно знати?

30.07.21 12:01 0 562

У всі часи людина прагнула до того, щоб полегшити свою працю. У зв'язку з цим постійно модернізуються засоби виробництва. Кращі вчені та конструктори працюють над цим, і результати такої роботи виходять на ринок з усе новими та більш передовими зразками. Будівельна сфера виробництва теж не залишається осторонь.
Особливо в останні роки, при збільшенні темпів житлового будівництва, попит на засоби механізації значно підвищився, а нові будівельні технології, практично неможливо дотримуватися без застосування сучасного будівельного обладнання. Яскравим прикладом може служити процес обробки різних поверхонь. Як правило, для механізації цього процесу застосовується таке обладнання, як штукатурні станції. Нумо розгляньмо дане обладнання детальніше. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Zetflex": https://zetflex.com.ua/ru/shlangi/shtukaturnye/, в якій можна придбати шланги для штукатурних станцій.

Штукатурні станції: що це таке?

Штукатурні станції - це в основному малогабаритні, дуже мобільні будівельні агрегати. Призначені вони для механізації приготування обробної робочої суміші, для подачі цієї суміші до місця застосування і нанесення її на поверхню. При роботі зі штукатурними станціями використовуються тільки спеціалізовані будівельні суміші, які виробляються на основі гіпсу, цементно-піщаного з'єднання, полімерних матеріалів і т.д.

Роботи, що проводяться за допомогою штукатурних машин, які мають дуже широкий спектр призначення. Це декоративна штукатурка, пристрій теплоізоляції поверхонь, нанесення вогнезахисних матеріалів, гідроізоляція і ремонт поверхонь. Так само штукатурні станції застосовуються при влаштуванні підлог, при виготовленні стяжки та при виробництві наливних підлог. Такий перелік свідчить про багатофункціональність штукатурних станцій.

Конструктивно штукатурна станція виконана з наступних основних вузлів:

  • Приймальний бункер. У нього поміщається суха будівельна суміш для приготування робочого розчину.
  • Змішувальна камера. У ній відбувається процес приготування робочого розчину.
  • Привід. Застосовується як електродвигун, так і дизельний двигун внутрішнього згоряння.
  • Розчинонасос.
  • Панель управління.
  • Повітряний компресор.
  • Водяний насос. Набув широкого застосування, тільки в нових розробках штукатурних станцій.
  • Розчинний і водяний рукав.
  • Кероване сопло.

На будівельному майданчику, перед початком робіт, штукатурна станція повинна бути приєднана до електроживлення (в разі застосування електроприводу) і джерела води (може служити водопровід або ємність з водою). Далі виробляються установки пропорцій приготування робочої суміші, на панелі управління, і в приймальний бункер засипається суха суміш. Штукатурна станція готова до роботи. Подальше управління штукатурною станцією відбувається оператором безпосередньо в місці застосування робочої суміші за допомогою вентиля подачі повітря. Процес нанесення робочої суміші на поверхню здійснюється за рахунок видування робочої суміші стисненим повітрям.

Основні переваги

Розглянувши конструктивне виконання штукатурних станцій, далі можна зупинитися на тих перевагах, які отримують будівельні організації, в процесі виконання опоряджувальних робіт використовуючи штукатурну станцію:

  • Першою перевагою варто вважати багаторазове підвищення продуктивності праці, яке може збільшитися до 200 метрів квадратних за зміну.
  • Наступна перевага, це можливість отримання додаткового прибутку. При збільшенні продуктивності праці з'являється можливість виробництва додаткових обсягів, що і є джерелом додаткового прибутку. І якщо частину прибутку направити на зарплату праці робітникам, то у них з'явиться додатковий стимул. Застосовуючи штукатурну станцію, в процесі виконання опоряджувальних робіт, відбувається явна економія оздоблювальних матеріалів, що є ще однією і важливою перевагою. Ця економія пов'язана зі зменшенням втрат при виробництві та технологією нанесення робочої суміші на поверхню.
  • Наступною перевагою можна вважати те що, організувавши процес виробництва обробної суміші на будівельному майданчику, ви стаєте повністю незалежним від організації, яка раніше поставляла вам розчин.
  • Так само можливий варіант, відмовитися від послуг підсобних робітників. Штукатурна станція в змозі подавати розчин на відстань до шістдесяти метрів і на висоту до тридцяти метрів. Використовуючи конструктивне виконання штукатурної станції, її легко переміщати по будівельному майданчику і по поверхах будівлі, що будується.

Висновки

Підводячи підсумки всього вищесказаного, можна зробити висновок, що максимальне застосування в будівельному процесі засобів механізації, таких як штукатурні станції, позитивно відіб'ється на іміджі вашої будівельної організації. Конкурентоспроможність підвищиться разом з обсягами замовлень, збільшаться прибутки, і ви займете своє впевнене місце в цьому нелегкому бізнесі.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 114)
Попередня новина: 5 главных преимуществ ...
Наступна новина: Преимущества доставки еды в ...

КОМЕНТАРІ