Боснійські серби не визнають факту геноциду в Боснії і Герцеговині в роки війни

Боснійські серби не визнають факту геноциду в Боснії і Герцеговині в роки війни

31.07.21 08:14 0 315
Парламент Республіки Сербської за зачиненими дверима на надзвичайній сесії в місті Баня-Лука ухвалив два закони, які прямо суперечать законам Боснії і Герцеговині, передає кореспондент Радіо Свобода. У цих документах стверджується, що у воєнні роки в Боснії і Герцеговині не був скоєний геноцид та йдеться про внесення змін до Кримінального кодексу сербської частини країни.

Заступник спікера парламенту Республіки Сербської Мілан Петкович заявив, що нові закони – «відповідь на самовольство Валентина Інцка», верховного представника міжнародного співтовариства в Боснії і Герцеговині. На підставі своїх повноважень Інцко 23 липня проголосив внесення змін до Кримінального кодексу країни, згідно з якими заборонено спростовувати, применшувати або виправдовувати геноцид, злочини проти людяності й воєнні злочини, які були скоєні на території країни, та які були встановлені вироком суду.

Таке його рішення викликало обурення лідерів боснійських сербів. Представники влади й опозиції Республіки Сербської спільно постановили, що їхні представники бойкотуватимуть виконавчу та законодавчу владу Боснії і Герцеговини. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Боснія просить Міжнародний суд переглянути рішення, за яким Сербія не відповідає за геноцид

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у 2021 році ...
Наступна новина: Тисячі білорусів просять ...

КОМЕНТАРІ