Лукашенко: в разі загрози безпеці до Білорусі «введуть російські війська»

Лукашенко: в разі загрози безпеці до Білорусі «введуть російські війська»

31.07.21 09:10 0 320
Олександр Лукашенко заявив, що «якщо буде потрібно для безпеки», то до Білорусі будуть введені російські війська. Його слова передає державне агентство БелТА.

«Зараз у цьому немає ніякої необхідності, у нас досить міцні, згуртовані, компактні Збройні сили. Крім «територіалів», ми можемо в потрібний момент в короткий проміжок часу 500 тисяч чоловік призвати, а це вже сила. Якщо буде мало, сюди будуть введені всі Збройні сили Російської Федерації. Такого ніколи не буде. Але якщо потрібно, ми роздумувати не будемо», – заявив він.

Як вважає Лукашенко, Білорусь потрапила в епіцентр цивілізаційного протистояння. Він заявив, що уздовж білоруських кордонів «нарощується наступальна військова інфраструктура НАТО». Так, за його словами, поблизу від Білорусі нібито формується нове з'єднання – 18-та механізована дивізія, на озброєння якої надійдуть американські танки «Абрамс».

«Як бачите, нічого не змінюється. Початок Великої Вітчизняної війни їх так нічому і не навчив. Вони забули, що таке Брестська фортеця», – заявив він.

Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Песков, коментуючи слова Лукашенка, сказав, що влада Білорусі не зверталася до російського керівництва з приводу можливості розміщення збройних сил Росії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зростає занепокоєння через російсько-білоруські військові навчання

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ