Як з'явилися пакети

Як з'явилися пакети "майка" і з яких матеріалів вони виробляються

31.07.21 16:49 0 811

Сьогодні ви не знайдете жодну людину, яка б прямувала б із супермаркету без пакета. І, найчастіше, це пакет-майка БМВ. Далі, в статті буде розглянена історія його появи та матеріали з яких він виготовляється. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://wellpacks.com.ua/ru/product/paket-mayka-bmw-400-80h2-h600-mm-30-mkm-50-sht, в якому безпосередньо можна придбати пакети-майки БМВ оптом з доставкою по Україні. 

Історія пакетів-майок

Давно існувала проблема доставки продуктів з магазину — хтось використовував сумку, а хтось більш простий варіант — авоську, але не у всіх ситуаціях це було комфортно. Вперше американець Френсіс Волл розробив вироби з плоским дном в 1860-х роках, що забезпечило зручність транспортування різних товарів. Довгий час їх використовували для перенесення покупок.

Перша згадка про поліетилен пов'язана з ім'ям німецького хіміка Ганса фон Пехмана і зафіксована в 1898 році. Матеріал був отриманий в ході експериментальних досліджень. Але тоді ніхто не звернув увагу на речовину, що вийшла і не розгледів її можливості. У 1933 році англійці Реджинальд Гібсон і Ерік Фосетт заново відкрили цей матеріал, запустивши його у виробництво. Але остаточний спектр застосування пластика був ще нікому не відомий. Під час Великої Вітчизняної війни його використовували для ізоляції електропроводки та телефонного кабелю, вся продукція, яка вироблялася відправлялася на забезпечення армії. Пізніше матеріал став доступний всім споживачам, але і на той момент ще не були вивчені всі його можливості. У харчову промисловість поліетилен тільки потрапив через кілька десятків років.

Новим витком у розвитку технологій можна вважати 27 квітня 1965 рік, коли винахідник зі Швеції Стен Густав Тюлин запатентував виробництво пакетів з ручками з поліетилену. Оскільки суспільство сильно турбувала вирубка лісів, то всі швидко перейшли від паперових виробів на більш зручні, вантажопідйомні, міцні та дешеві аналоги. Термін дії прав власності на виробництво закінчився в 1977 році, після чого почався випуск пакетів "майка" у величезних масштабах — вони з'явилися на всіх касах магазинів і в кожному будинку.

Через пару десятків років суспільство помітило, що штучний матеріал практично не розкладається, і це призводить до сильного забруднення навколишнього середовища. З цієї причини на початку 2000-х років паперові пакети повернулися в користування.

Також це сировина активно використовують для виготовлення газових і водопровідних труб, будівельних матеріалів, деталей автомобілів і навіть для створення протезів внутрішніх органів людини.

Види матеріалів для виробництва

На сьогодні вироби з ручками для перенесення покупок є в будь-якому будинку. В кожному фірмовому магазині неодмінно є пакети з логотипом компанії. Виготовляють їх з паперу або з поліетилену. Останній матеріал має дві технології виробництва — під високим і низьким тиском. Звідси і різниця в назві: ПВД і ПНД.

Паперові пакети в міру міцні. На них легко наноситься фірмовий малюнок. Основна перевага використання — екологічна безпека для навколишнього середовища. Головний недолік — вирубка лісів для виробництва матеріалу.
Вироби ПВД відрізняються гладкою, блискучою, еластичною структурою. Перевагою пакетів, виготовлених під високим тиском, є можливість більш яскравого друку, тому їх зазвичай використовують в фірмових магазинах. Також плюсом матеріалу можна вважати зменшений ризик проколів гострими кутами та ріжучими крайками, який можливий завдяки тягучості сировини.

На відміну від глянцевого ПВД, ПНД виходить матовим і шорстким на дотик. Стандартні пакети "майка" виготовляють саме з ПНД, тому що він виходить максимально еластичним. Оскільки витрати на виробництво мінімальні, вартість виходить найбільш доступна. Негативною стороною є те, що вироби сильніше шарудять і швидко мнуться, це помітно псує їх зовнішній вигляд.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 97)
Наступна новина: Спортивний психолог: хто ...

КОМЕНТАРІ