Основні переваги профнастилу

Основні переваги профнастилу

03.08.21 08:22 0 532

Профнастил — це матеріал, який застосовується в покрівельних роботах у вигляді профільованого листа з оцинкованої сталі, на який нанесено полімерне покриття. Різні виробники використовують різні покриття для профнастилу. Це може бути і поліестер, і пластизол, і пурал. І профнастил, і та ж сама металочерепиця виробляються способом холодного прокату з рулонної оцинкованої сталі, на яку нанесено полімерне покриття. Цим способом і забезпечується цілісність полімерного покриття профілю.

Від металочерепиці профнастил відрізняється малюнком. Профнастил більше схожий на шифер. У хвиль профнастилу може бути різна форма і висота. Будова гофр може бути трапецієподібною, прямокутною, синусоїдальною та ін.

З профнастилу роблять власне покрівлю, облицювання стін автомобільних мийок, складів, гаражів. Він може служити в якості забору й огородження, козирків і навісів.

Функції

При будівництві об'єктів профнастил може виконувати дві функції:

  1. служити опорною конструкцією;
  2. бути облицювальним матеріалом.

Довжина листів профнастилу може бути різною і залежати тільки від примхи замовника. При розрахунку довжини потрібно пам'ятати, що при укладанні будь-якого покрівельного матеріалу повинен бути обов'язковий виступ за край даху і дорівнювати він має приблизно 400 мм. По ширині листи профнастилу укладаються «внахлест», перекриваючи один за одним довжину однієї гофри. Пам'ятайте, що чим більша висота профілю, тобто відстань між крайніми точками двох суміжних гофрів, тим більший обсяг візуально отримає ваш дах або будинок, який буде виготовлено з цього матеріалу.

Перевагою профнастилу є його легкість, тобто доставка до місця його застосування не буде для вас проблемою. Він добре захищений від впливів навколишнього середовища, завдяки оцинкуванню і стійкому полімерному покриттю. Цей матеріал довговічний і антикорозійний, йому не страшний будь-який град. Він гарантовано прослужить вам до 50 років.

Доступна величезна колірна гамма RAL. Ще потрібно сказати, що він не вигоряє на сонці, і фарби завжди будуть яскравими, як ніби ви тільки що побудували свій будинок. Ваш дах з профнастилу ніколи не протече, а монтаж профнастилу дуже простий.
Ціна на профнастил нижча, ніж на будь-який інший покрівельний матеріал, включаючи металочерепицю. Як вже говорилося, монтаж не складе особливих труднощів, і встановити свій дах ви можете і самі, а значить, і витрати на будівництво будуть менші.

Дуже вигідно використовувати саме цей матеріал, тому що він дуже довговічний.

Різновиди

Профнастил буває трьох видів:

  • покрівельний;
  • опорний;
  • стіновий.

У покрівельного велика висота, ніж у стінового або опорного. У стінового найменший обсяг. Опорний профнастил, по своїй назві, здебільшого використовується для несучих конструкцій. Його характеризує велика товщина і значна висота гофри.

Купуючи профнастил, не забудьте купити й всі комплектуючі до нього. Всі вони підбираються індивідуально відповідно до креслення вашої конструкції. Монтаж також має на увазі використання спеціальних аксесуарів: шурупів-саморізів, плівки, яка виконує роль гідроізоляції та пароізоляції, і утеплювача. Утеплювач перед установкою повинен бути у відкритій упаковці добу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 98)
Наступна новина: Основні переваги ...

КОМЕНТАРІ