Росія: соратницю Навального Любов Соболь засудили до півтора року обмеження волі

Росія: соратницю Навального Любов Соболь засудили до півтора року обмеження волі

05.08.21 11:10 0 401
Преображенський суд у Москві 3 серпня визнав соратницю опозиціонера Олексія Навального Любов Соболь винною у так званій «санітарній справі» про підбурювання до порушення санітарно-епідеміологічних норм – в зв'язку з акцією протесту в Москві 23 січня.

Соболь засудили до півтора року обмеження волі. Прокуратура просила 2 роки.

Соболь назвала вирок «несправедливим», заявивши, що у справі немає доказів її провини.

Як повідомив адвокат Соболь Володимир Воронін, вирок передбачає, що політикині буде заборонено виходити з дому вночі, відвідувати масові заходи, виїжджати за межі Москви і Московської області.

За версією слідства, заклики Соболь прийти на акцію на підтримку арештованого Навального сприяли поширенню коронавірусу.

Любов Соболь заперечує провину. Вона зазначає, що слідство так і не знайшло жодної людини, яка прийшла на акцію і при цьому була хвора COVID-19.

Соболь у твіттері опублікувала відео, на якому судові пристави силою виводять її із зали суду, де їй оголошується вирок. Причин цього їй не повідомили – судячи з усього, судді не сподобалося, що Соболь намагалася знімати те, що відбувається, на телефон, зазначає російська служба Радіо Свобода. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія: суд залишив у силі вирок соратниці Навального Соболь

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Єврокомісар відвідає ...

КОМЕНТАРІ