Активісти заявили про намір Тимановської звернутися до посольства Польщі,її чоловік виїхав до України

Активісти заявили про намір Тимановської звернутися до посольства Польщі,її чоловік виїхав до України

05.08.21 09:30 0 303
Білоруська олімпійська спринтерка Христина Тимановська звернеться до посольства Польщі в Токіо по національну візу. Про це повідомляє одна з біолруських опозиційних ініціатив Національне антикризове упраління.

«Христина Тимановська найближчим часм звернеться до посольства Польщі в Токіо з проханням про видачу їй національної візи в Польщу. Про це досягнута домовленість Павла Латушка із заступником Міністра іноземних справ Польщі Мартином Пшидачем. Наразі вона не зверталася з приводу надання їй статусу політичного притулку на території Польщі», – йдеться в повідомленні.

Пшидач наразі не підтвердив це повідомлення публічно.

Крім того, за повідомленням білоруської служби Радіо Свобода, чоловік Тимановської виїхав із Білорусі до України. З власних джерел Радіо Свобода відомо, що він вже перебуває на території України.

Раніше речник Білоруського фонду спортивної солідарності Олександр Опейкін повідомив телеканалу «Настоящее время», що Тимановська попросила політичного притулку в Польщі.

Речник БФСС додав, що побоювання спортсменки щодо ув'язнення в разі повернення до Білорусі підсилили критичні повідомлення на «пропагандистських каналах».

Він також прокоментував заяву Білоруського олімпійського комітету про те, що Тимановська знялася зі змагань через свій «емоційний стан». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Литва: прикордонники затримали за добу 289 мігрантів з Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мін’юст США: російські ...
Наступна новина: Бігунка Тимановська,яка ...

КОМЕНТАРІ