Нарахувала собі майже пів мільйона гривень заробітної плати – у Рівному судитимуть ексбухгалтерку лікарні

Нарахувала собі майже пів мільйона гривень заробітної плати – у Рівному судитимуть ексбухгалтерку лікарні

06.08.21 08:13 0 335
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишньої бухгалтерки однієї з лікарень Рівненської області, яка заволоділа коштами лікувального закладу у великих розмірах і використала їх на власні потреби (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними досудового розслідування 40-річна жінка упродовж двох з половиною років здійснювала нарахування заробітної плати працівникам закладу. При цьому, переслідуючи особисті інтереси, під час вивантаження електронних відомостей змінювала інформацію в них, завищуючи суми зарахувань заробітної плати для себе. Таким чином за час роботи в медичному закладі жінка заволоділа коштами комунального підприємства, безпідставно нарахувавши собі майже

500 тисяч гривень, які в подальшому використала для здійснення покупок, оплати рахунків та послуг.

Порушення виявили, під час звільнення бухгалтерки із закладу за власним бажанням.

Свою вину жінка визнала, і під час досудового розслідування частину завданих збитків (99 тисяч гривень) відшкодувала.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області.

Максимальна відповідальність за вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачена у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Затриманому в Кабміні ...
Наступна новина: У Мінську проходить ...

КОМЕНТАРІ