Огляд книги «Думай повільно... Вирішуй швидко» Даніеля Канемана

Огляд книги «Думай повільно... Вирішуй швидко» Даніеля Канемана

06.08.21 16:21 8 782

Міняти власну думку про людську природу дуже важко, а ще важче змінювати думку про себе в гіршу сторону. Книга «Думай повільно... Вирішуй швидко» написана лауреатом Нобелівської премії з економіки «за застосування психологічної методики в економічній науці, особливо — при дослідженні формування суджень і прийняття рішень в умовах невизначеності». До речі, на сайті https://solobo.com/dumay-medlenno-reshay-bystro/ ви можете прочитати цю книгу онлайн і абсолютно безкоштовно.

У своїй роботі автор детально розглядає процеси мислення і прийняття рішень, ілюзій, що виникають при цьому, спотворення та ефекти, що впливають на наш вибір і, як наслідок, здійснюються помилки. На прикладі конкретних практичних експериментів, описаних по ходу розповіді, читач переконується, що навіть найдосвідченіша, освічена і високоінтелектуальна людина насправді далеко не така раціональна у своїх діях, як іноді здається.

Кому може бути корисна ця книга?

Якщо відповісти коротко, то всім! Кожен з нас день у день стикається з необхідністю приймати рішення: на побутовому рівні, на рівні бізнесу, на рівні управління різними сферами нашого життя.

Комусь механізми, описані Канеманом, допоможуть уникнути непотрібних витрат і недооцінених ризиків, комусь підкажуть ефективні способи досягнення потрібних результатів за допомогою маніпулювання особливостями чужого сприйняття.
Але шлях до просвітління буде непростим: автор не тільки весь час вказує на необхідність активніше залучати «повільну» (свідому) частину нашого мислення, а й прирікає на це свого читача — інакше отримати користь від ознайомлення з його багатосторінковою науковою працею не вийде.

Дослідження, наведені в книзі, і професійна термінологія дійсно можуть наганяти тугу і важко засвоюватися в голові, але якщо ви приділите належну увагу тому, що описує Канеман, думаю, як мінімум вам не доведеться пошкодувати про витрачений на це час.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 102)
Попередня новина: Как выбрать ...
Наступна новина: Почему кофе свежей обжарки ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Tacid - 06.08.21

С уводольствием пожал бы автору руку, его сайт - чудо.

аватар країна
sekastsb - 06.08.21

Спасибо за статью

аватар країна
Smirtus - 06.08.21

улыбнуло с утречка

аватар країна
evgeny_lin - 06.08.21

Красивый пост, многосмысленный…

аватар країна
Freiflug - 06.08.21

И правда креатив…супер!

аватар країна
SnailK1ck - 06.08.21

Все четко и по делу. Хорошо написано, благодарю.

аватар країна
conquerdivide - 06.08.21

Большое спасибо, прикольно написанно креативно

аватар країна
hubble8 - 06.08.21

После прочтения даже мне тема стала интересна.