Лазерне різання металу: що потрібно знати?

Лазерне різання металу: що потрібно знати?

09.08.21 23:04 0 564

Одним з передових напрямів у сфері металообробки сьогодні є лазерна різка металу. З її допомогою можна виготовляти вироби зі складними геометричними контурами, забезпечуючи високу точність розмірів і якість виконання крайок. Послуги з лазерного різання пропонуються багатьма спеціалізованими компаніями, наприклад, НЕОМАГ: https://rezka.neomag.ua/. Причому в цьому процесі використовується виключно продуктивне сучасне обладнання.

Технологічні процеси лазерного різання металу

Лазерне різання має на увазі сфокусований вплив лазерного випромінювання на оброблювану поверхню, нагрівання цієї поверхні за рахунок передачі їй великої кількості енергії та розкрій матеріалу. Причому якість розкрою є дуже високою, бо температура металу в місці різу значно зростає всього за кілька секунд, а розмір променя невеликий. Методика дозволяє уникнути будь-яких видів механічної дії на оброблюваний матеріал, виникнення тимчасових або залишкових деформацій.

За допомогою лазерного різання можна створювати деталі різної геометрії. А завдяки використанню в верстатах високоякісного програмного забезпечення фахівці можуть значно підвищити швидкість протікання процесу.

Переваги технології лазерного різання металу

Для здійснення лазерного різання металу сьогодні використовується різне обладнання. Найбільш популярним в даній сфері є верстати на основі волоконних або твердотільних лазерів, а також газових CO2-лазерів. Причому незалежно від моделі устаткування, що експлуатується технологія має безліч незаперечних переваг перед альтернативними способами обробки металу. До цих переваг відносяться:

  • Можливість різання крихких матеріалів або матеріалів, які деформуються, що обумовлена відсутністю механічного контакту.
  • Можливість обробки деталей, виконаних з твердих сплавів.
  • Можливість високошвидкісного різання тонких сталевих листів.
  • Можливість використання технології при випуску обмежених партій продукції (лазерна різка в даному випадку вважається більш економічним варіантом, ніж виготовлення деталей литтям і за допомогою прес-форм).
  • Можливість автоматичного розкрою металу за складеним фахівцями кресленням.

Всі зазначені переваги поряд з високою точністю результатів, відсутністю деформацій та іншими особливостями технології стають причиною того, що лазерна різка металу широко застосовується в промисловості й виробництві.

Можливості лазерного різання металу

Технологія лазерного різання металів дозволяє обробляти:

  1. сталь (звичайну і нержавіючу);
  2. алюміній та його сплави;
  3. мідь;
  4. латунь;
  5. деякі неметали (зокрема деревину).

Причому найкраще впливу піддаються метали, що володіють низькою теплопровідністю, оскільки в них енергія лазера здатна концентруватися в меншому обсязі матеріалу. А тип лазера для кожного випадку необхідно вибирати окремо.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 111)
Наступна новина: Как выбрать уличный ...

КОМЕНТАРІ