Військове відомство США закликало «Талібан» зупинити наступальні операції в Афганістані

Військове відомство США закликало «Талібан» зупинити наступальні операції в Афганістані

10.08.21 09:18 0 364
США продовжують підтримувати афганську владу в плані фінансування і технічного обслуговування, а також, коли це можливо, за допомогою «оборонних повітряних ударів», йдеться в повідомленні Пентагону, яке цитує «Голос Америки».

Згідно із заявою, місія США в Афганістані, як і раніше, полягає в безпечному і впорядкованому виведенні американських військ з країни згідно з вказівками президента Джо Байдена.

«Кровопролиття, яке триває з боку «Талібану», призводить лише до нового кровопролиття, затягування конфлікту і відштовхує від них (талібів – ред.) афганський народ», – йдеться в документі.

Читайте також: США та Велика Британія звинувачують «Талібан» у масових убивствах цивільних

У Пентагоні вказали на «численні повідомлення» про порушення екстремістським угрупованням «Талібан» прав людини, в тому числі насильницькі проникнення в комплекси будівель неурядових організацій і використання цивільних осіб для прикриття.

«Ми продовжуємо закликати Талібан призупинити свої наступальні операції і вступити в добросовісний діалог для врегулювання конфлікту шляхом переговорів», – заявляє військове відомство США.

Протягом дня 8 серпня бойовики екстремістського угруповання «Талібану» захопили три столиці провінцій, в тому числі стратегічне місто на північному сході Кундуз. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США і Британія просять своїх громадян залишити Афганістан

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі треба ...
Наступна новина: Тернопільська область ...

КОМЕНТАРІ