Афганістан: таліби взяли центральне місто вже шостої провінції за тиждень

Афганістан: таліби взяли центральне місто вже шостої провінції за тиждень

10.08.21 09:38 0 341
Бойовики афганського екстремістського угруповання «Талібан», за численними повідомленнями, взяли центральне місто вже шостої провінції Афганістану менш ніж за тиждень.

Таліби нині «повністю контролюють» місто Айбак, центр провінції Саманган на півночі країни, повідомив, зокрема, заступник губернатора провінції Сефатулла Самангані в інтерв'ю Радіо Азаді, Афганській службі Радіо Свобода.

Афганський журналіст Біляль Сарварі повідомив, що урядові сили здали місто талібам без бою, і в ньому вже перебувають бойовики «Талібану».

Представники бойовиків теж заявляли, що вже «зачистили» всі урядові і поліційні об'єкти в місті.

Але один із депутатів ради провінції Зіяуддін Зія, за повідомленнями, заявляв, що урядові сили ще ведуть бої в деяких місцях в Айбаці і що деякі урядові об'єкти ще не захоплені.

Раніше 9 серпня керівник місцевого телерадіоканалу Ісмаїл Садат повідомив Радіо Свобода, що сотні родин залишили 10-тисячне місто і втекли до сусідніх провінцій, а міський ринок уже два дні не працює. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Пошкоджені будівлі, втеча сімей: таліби захопили шість столиць провінцій Афганістану, включаючи Кундуз (фотогалерея)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ