Канада запровадила нові санкції щодо режиму Білорусі

Канада запровадила нові санкції щодо режиму Білорусі

10.08.21 10:08 0 416
У день першої річниці президентських виборів у Білорусі, заявлені результати яких широко вважають сфальсифікованими і які викликали масові протести і жорстоке придушення їх владою, до країн, які запроваджують нові санкції проти фактичного режиму в Мінську, приєднується Канада.

Як мовиться в заяві міністра закордонних справ Канади Марка Ґарно, нові санкції Оттави є відповіддю на «невпинні, грубі й систематичні порушення прав людини в Білорусі». Йдеться про обмеження, що запроваджуються проти визначальних секторів білоруської економіки, і мінімізацію доступу державних структур офіційного Мінська до міжнародних фінансів.

Серед секторів, на які спрямовані обмеження, мовиться в повідомленні, – обігові цінні папери й інструменти фінансового ринку, фінансування заборгованостей, страхування і перестрахування, а також виробництво продуктів переробки нафти і калійних добрив.

«Ці заходи запроваджуються в солідарності з аналогічними заходами міжнародних партнерів», – мовиться в повідомленні МЗС Канади.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На півночі Афганістану ...
Наступна новина: На Тернопіллі володимир ...

КОМЕНТАРІ