На Тернопільщині відкриють центр для дітей,що постраждали від насильства – "Барнахус"

На Тернопільщині відкриють центр для дітей,що постраждали від насильства – "Барнахус"

10.08.21 08:39 0 336
У Тернополі облаштують центр «Барнахус» для дітей, які постраждали від насильства або стали свідками насильства. Наразі у приміщенні, що знаходиться на вулиці Академіка Андрія Сахарова, проводяться ремонтні роботи

9 серпня, голова ОДА Володимир Труш оглянув готовність центру «Барнахус».

«У центрі «Барнахус» діти, які постраждали від насильства або стали свідками насильства зможуть отримати необхідну підтримку. Йдеться, у першу чергу, про психологічну, медичну, соціальну і юридичну підтримку. Разом із тим, спеціалісти центру будуть створювати максимально дружнє та нетравматичне середовище, у якому дитина зможе надати повну інформацію, необхідну для розслідування. Це допоможе позбавити дитину від повторної травматизації, яка виникала під час співбесід із представниками різних служб», - каже Володимир Труш.

«Баранахус» матиме чотири кімнати: кримінального розслідування, співпраці/захисту, роботи з фізичним і психічним здоров'ям.

У такому центрі правоохоронці зможуть отримати свідчення дитини. За співбесідою в іншій кімнаті спостерігатимуть суддя, соціальний працівник з органів із захисту дітей, співробітники поліції, прокуратури, адвокат обвинуваченого й адвокат з прав дитини. Інтерв'ю записується на відео і використовується в суді на основних слуханнях. Такий спосіб дозволяє проводити тільки одне інтерв'ю, та позбавить дитину необхідності розповідати свою історію кілька разів різним людям.

Після співбесіди дитина зможе пройти медичний огляд та реабілітацію у центрі. Додамо, що Тернопільщина стане другою областю, де впровадять пілотний проєкт «Барнахус».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Група експертів ООН 9 ...

КОМЕНТАРІ