Випробувальна лабораторія: що потрібно знати?

Випробувальна лабораторія: що потрібно знати?

10.08.21 08:36 0 889

Випробувальна лабораторія - це певним чином акредитована організація, яка в лабораторних умовах проводить випробування різних видів продукції. Органи по сертифікації і випробувальні лабораторії займаються спільною роботою в області сертифікації. На підставі протоколів випробувань, отриманих у випробувальній лабораторії, орган із сертифікації приймає рішення про видачу сертифіката відповідності. Крім цього, схеми декларування продукції виробником передбачають участь випробувальної лабораторії, а протоколи, отримані в ході цих випробувань, відносяться до переліку документів, що становлять доказову базу декларації. Відомості про них заносяться до бланку декларації. До речі, якщо вам потрібно провести випробування чи сертифікацію в Україні, тоді акредитована випробувальна лабораторія Прокламастер: http://promklaster.com може вам в цьому допомогти.

Функції випробувальної лабораторії:

  • проведення сертифікаційні випробування в своїй галузі акредитації;
  • постійна підтримка відповідність вимогам акредитації;
  • забезпечення достовірності, об'єктивності та необхідної точності результатів випробувань;
  • прийом на випробування з метою сертифікації за вимогами безпеки тільки зразків, чітко ідентифікованих як представники сертифікується виробника (постачальника);
  • заяву про акредитацію тільки з тих випробувань, за якими лабораторія відповідає вимогам, що пред'являються до випробувальних лабораторій;
  • ведення обліку всіх пропонованих претензій за результатами випробувань;
  • надання замовнику можливості спостереження за проведеними для нього випробуваннями;
  • дотримання встановлених і (або) узгоджених термінів проведення випробувань;
  • повідомлення замовника про намір доручити проведення частини випробувань інший акредитованій лабораторії і проводити їх тільки з його згоди.

Області акредитації випробувальної лабораторії включає в себе повний перелік продукції, що потрапляє під дію технічного регламенту «Про безпеку обладнання, що працює під надлишковим тиском», практично всю продукцію машинобудування, випуск якої регламентується технічним регламентом «Про безпеку машин та устаткування», включаючи підйомно-транспортне обладнання, обладнання для хімічної, нафтохімічної, нафтової та харчової промисловості, а також газобалонне обладнання, призначене для використання на автомобілях, вимоги до безпеки якого встановлюються технічним регламентом «Про безпеку колісних транспортних засобів».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 100)
Попередня новина: Помер радянський ...
Наступна новина: На Тернопільщині відкриють ...

КОМЕНТАРІ