Фотолікування акне: що потрібно знати?

Фотолікування акне: що потрібно знати?

10.08.21 16:05 0 772

Акне або вугрова хвороба — захворювання сальних залоз, що виявляється підвищеним виділенням шкірного сала і запаленням самих сальних залоз. Більшою мірою акне характерно для юнацького віку, але також страждають і дорослі. Основна причина захворювання — підвищена чутливість залоз до чоловічих статевих гормонів (тестостерону і його метаболітів) як у чоловіків, так і у жінок.

Екскреторнафункція сальної залози порушується, вона збільшується в розмірі, активізується умовно патогенна флора (propionibacterium acnes, staphylococcus epidermidis, demodex і ін.), яка і викликає запалення, і як наслідок на шкірі з'являються висипання у вигляді комедонів (чорні точки), гнійників або вугрів і почервоніння.

Якщо запалення стає значним, а запальні елементи залягають в більш глибоких шарах шкіри, на місці вугрів утворюються рубці — постакне. Вони можуть мати форму западин або вузликів. Але, в будь-якому випадку, вони представляють собою неприємний естетичний дефект, який доставляє масу незручностей.

У деяких, особливо складних випадках для усунення постакне доводиться вдаватися до пластичної хірургії. Але набагато простіше та ефективніше попередити утворення рубців своєчасним лікуванням акне в спеціалізованій клініці.

Для успішного лікування акне і постакне застосовують фото- або IPL-терапію. Дана методика неінвазивна і не агресивна для шкіри. При цьому вона дозволяє ефективно боротися з висипом вугрів в стадії активного запалення і може застосовуватися у пацієнтів, які не хочуть або не можуть приймати антибіотики або ретиноїди.

Переваги фотолікування акне:

Процедура проводиться без контакту зі шкірою, тому виключено інфікування;

  • Безболісність. Лікування не викликає дискомфорту;
  • Швидкий результат. Вже через 7-10 днів настає відчутне поліпшення стану;
  • Фототерапія надає позитивний ефект на шкіру. Активується вироблення еластину і колагену, освітлюється пігментація.

Особливості методики лікування акне фотоспалахами

Терапія проводиться з використанням сучасного обладнання - IPL-модуля унікальною лазерної платформи Lumenis M22. Режим вдосконаленої технології оптимального впливу IPL (Intensed Pulsed Light) або широкосмугового світла з фільтром «Acne» допомагає проводити лікування пацієнтів навіть з дуже чутливою, а також з темною шкірою 4 і 5 фототипів. Завдяки даній технології лікар може підбирати індивідуальне лікування з урахуванням особливостей типу шкіри та особливих вимог пацієнта.

Для лікування акне у підлітків і дорослих використовується спеціальний фільтр, який пропускає світлові хвилі довжиною 400-600 і 900-1200 нм. Вплив цього світла на Propionibacterium Acnes в сальних залозах активує фотохімічну реакцію з виділенням пероксидів (атомарного кисню), що призводить до ослаблення життєдіяльності бактерій і їх загибелі. Результатом стає потужний бактерицидний ефект. При цьому в дермі істотно знижується активність сальних залоз, посилюється мікроциркуляція, стимулюється місцевий імунітет, активні запалені елементи згасають, якість шкіри помітно поліпшується. Кілька процедур в поєднанні з терапевтичними підходами дозволяють в короткий термін забути про цю проблему.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 100)
Попередня новина: Преимущества просмотра ...
Наступна новина: Как органично вписать ...

КОМЕНТАРІ