Різновиди та переваги кольорових металів

Різновиди та переваги кольорових металів

11.08.21 13:05 1 645

Сучасне виробництво складно уявити без різноманітних металів. Вони проявляють просто дивовижні властивості, б'ють рекорди якості, міцності, довговічності.

У різноманітних галузях промисловості застосовуються і різні метали, діляться вони на різні категорії:

  • чорні та кольорові;
  • дорогоцінні, благородні;
  • легкі та важкі.

Тут же необхідно відзначити науковий поділ металів на легкі та важкі, а також на дорогоцінні та благородні. Наприклад, до легких відносять алюміній, а до важких — свинець.

Є і поділ на різні способи обробки:

  1. тугоплавкі;
  2. розсіяні;
  3. рідкоземельні;
  4. радіоактивні.

Далі, ми детальніше поговоримо про кольорові метали. Ну а розповість нам про це співробітник ТОВ "НВП Укрпромтехнології": upt.com.ua, де ви безпосередньо можете придбати кольоровий металопрокат в Україні.

Різновиди кольорових металів і їх характеристики

Кольорових металів просто неймовірна кількість, тому варто виділити три найбільш популярних види:

  • Алюміній ділиться на два підвиди — первинний і вторинний. Чудова електропровідність мала б бути підставою для рекордної популярності матеріалу. В якості основи для кабелю і проводу матеріал незамінний. З іншого боку, за ці якості доводиться платити — матеріал виявився схильний до механічних впливів. У тому випадку, якщо навантаження на алюміній високі, він не може похвалитися довговічністю і просто пошкодиться, порушивши роботу всієї системи. Важливо використовувати алюміній там, де він практично не буде отримувати навантаження і постійно пересуватися.
  • Цинк відрізняється своєю дивовижною комбінацією властивостей — при тому що він абсолютно захищений від корозії, матеріал не може похвалитися хорошим захистом від кислотно-лужного середовища, від якої страждає, швидко виходячи з ладу.
  • Мідь б'є рекорди популярності — це найпоширеніший кольоровий метал. Дивуватися тут нічому, адже мідь може похвалитися теплопровідністю, міцністю, здатністю витримувати значні перепади температур. Найрізноманітніші області промисловості намагаються використовувати мідь в усі процеси.

Де використовують кольорові метали?

Вражаючі властивості кольорових металів не могли залишитися без уваги. Цей матеріал продовжують використовувати у виробництві та будівництві. Якщо говорити про області, в яких зростання популярності кольорових металів особливо велике, то це авіабудівництво, хімічна область, а також виробництво деталей.

У виробництві проводки кольорові метали давно і ґрунтовно поза будь-якої конкуренції. У чималої частини деталей для побутової техніки, машин і літаків жоден інший матеріал не підходить взагалі — тільки кольорові метали.

Незамінні кольорові метали при виробництві труб, електропроводки, металевих судин. Крім цього, кольорові метали відмінно підійшли для потреб харчової промисловості.

Переваги кольорового металу

Серед базових переваг кольорового металу варто відзначити:

  • цей матеріал є чудовим провідником тепла та електрики;
  • незамінною властивістю виявилася можливість кольорових металів нейтралізувати гази;
  • при вражаючій довговічності, ці метали відрізняються гнучкістю і пластичністю.

Слабкі сторони кольорового металу так само не вдалося уникнути — цей матеріал як і раніше вимагає особливого догляду та особливого положення, ізоляції від зовнішніх впливів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 87)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
l3gal - 11.08.21

Чудово ..