Латвія запроваджує режим надзвичайної ситуації на кордоні з Білоруссю

Латвія запроваджує режим надзвичайної ситуації на кордоні з Білоруссю

13.08.21 09:42 0 314
Уряд Латвії з 11 серпня оголосив режим надзвичайної ситуації на кордоні з Білоруссю через наплив мігрантів. Про це повідомляє видання пише Delfi.

Зазначається, що режим буде діяти до 10 листопада.

Прикордонникам дозволили застосовувати фізичну силу і спеціальні засоби, щоб повертати до Білорусі людей, які незаконно перейшли кордон. Їм допомагатимуть військові та поліція.

Державна прикордонна охорона та Управління у справах громадянства й міграції зможуть у спрощеному порядку закуповувати товари першої необхідності, продукти харчування для мігрантів. Полегшена процедура буде застосовуватися і при проведенні закупівель, пов'язаних з розміщенням мігрантів.

Запровадити режим НС напередодні просила глава МВС Латвії Марія Голубєва. Це пов'язано з різким збільшенням потоку незаконних мігрантів, які намагаються перетнути кордон. З шостого серпня кордон незаконно перейшли 283 людини, тоді як усього з початку року на східному кордоні прикордонники затримали 343 порушника. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща та Литва засудили «використання режимом Лукашенка нелегальної міграції як зброї»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Лідерка білоруської ...

КОМЕНТАРІ