Що таке «Зелений тариф»?

Що таке «Зелений тариф»?

13.08.21 23:38 0 776

Система купівлі у приватних осіб електроенергії називається Зелений тариф. Дана електроенергія повинна бути тільки з оновлюючих джерел енергії, а саме – біопаливо, сонце, вода та вітер. Отже, держава почала стимулювати активне впровадження саме передових технологій відновлюваної енергетики, та почала створювати досить вигідні умови для того, щоб люди залучали свої інвестиції в енергетичну галузь.

Якщо могли лише економити, ще не так давно власники мережевих сонячних електростанцій, відмовившись від закупівель електроенергії саме у держави, то на сьогоднішній день вони можуть уже запросто заробляти на цьому. Можуть продавати усі залишки виробленої електричної енергії, завдяки прийняттю саме Зеленого тарифу. А це все дозволить легко окупити всі інвестиції, які були вкладені саме в організацію електроенергії.

Як це працює?

Принцип дії Зеленого тарифу:

  • Держава буде купувати надлишки сонячної електроенергії за оптовими цінами, а продавати споживачам — за роздрібними;
  • Технологічне підключення до мережі можливо тільки для об'єктів мікрогенераціі з максимальною потужністю 30 кВт. Все тому, що їх мета — побутове споживання, а значить загрожувати безпеці енергосистеми вони не будуть;
  • Зелений тариф передбачає наявність в будинку з сонячними панелями відразу двох лічильників, які працюють окремо на споживання і віддачу електроенергії. В кінці місяця зводиться баланс, за підсумками якого ви або виплачуєте різницю, якщо спожили більше, ніж згенерували, або отримуєте дохід за поставлені в мережу надлишки;
  • Продаж надлишків електроенергії за «Зеленим тарифом» не є підприємницькою діяльністю. А значить власники сонячних панелей звільняються від сплати податку на прибуток від продажу згенерованої електроенергії.

Як підключитися до Зеленого тарифу?

ПОрядок підключення:

  1. Саме перше, це потрібно досить грамотно спроектувати, а також змонтувати потужністю до 30 кВт мережеву сонячну електростанцію.
  2. Укласти на закупівлю згенерованою сонячної енергії саме довгостроковий контракт.
  3. Встановити двонаправлений лічильник, дякуючи якому ви зможете підраховувати кількість отриманої, а також відданої енергії в мережу.

І все, вам тільки залишається зробити, це лише отримати гроші саме за надлишки згенерованої електроенергії, яку ви по Зеленим тарифам продали державі. Все це не так складно, як може здатися на перший погляд.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 103)
Попередня новина: Зачем нужно моторное масло
Наступна новина: Як вибрати сонячні панелі ...

КОМЕНТАРІ