Мінкульт розширив перелік проєктів,які підпадають під «Велику реставрацію»

Мінкульт розширив перелік проєктів,які підпадають під «Велику реставрацію»

15.08.21 09:05 0 328
Міністерство культури та інформаційної політики розширило перелік проєктів, які будуть реалізовані в рамках програми «Велика реставрація» у 2021 році.

«У зв'язку з надходженням додаткового фінансування для реалізації програми «Велика реставрація» до переліку було додано сім проєктів, які вже були попередньо відрейтинговані і які будуть реалізовані цього року», – йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зокрема, до переліку додано: ремонтно-реставраційні роботи у трапезній на території заповідника «Софія Київська»; реставрація декількох об'єктів Києво-Печерської лаври; реставрація фасадів костелу Святого Миколая; реставрація декількох об'єктів у Бережанах Тернопільської області.

У травні Мінкульт оголосив перелік із 22 проєктів із реставрації, консервації, ремонту пам'яток культурної спадщини, які будуть реалізовані цьогоріч в рамках «Великої реставрації».

Читайте також: «Велика реставрація»: ВР схвалила виділення 1 млрд грн на ремонт культурних пам'яток

Цьогоріч в Україні почалась реалізація програми «Велика реставрація», в рамках якої протягом трьох років планують реставрувати близько 150 об'єктів історичної і культурної спадщини України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Будинок зі складною долею. Як зберегти садибу авіаконструктора Сікорського у Києві?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ