Держсекретар США відкидає порівняння Афганістану з В’єтнамом

Держсекретар США відкидає порівняння Афганістану з В’єтнамом

16.08.21 12:56 0 395
Державний секретар США Ентоні Блінкен відкинув спроби порівнювати вихід військ Сполучених Штатів Америки з Афганістану з хаотичним відступом із В'єтнаму після В'єтнамської війни 1955–1975 років.

«Це не Сайгон», – сказав він в інтерв'ю телемережі ABC TV, маючи на увазі столицю підтримуваного США Південного В'єтнаму в війні з підтримуваним СРСР комуністичним Північним В'єтнамом 1955–1975 років, унаслідок якої США були змушені вийти з країни 1973 року, а в'єтнамські комуністи й їхні союзники захопили весь В'єтнам і відтоді контролюють там Соціалістичну Республіку В'єтнам.

«Ось факти: ми ввійшли в Афганістан 20 років тому, маючи на увазі одну-єдину місію – а саме розібратися з тими, хто напав на нас 11 вересня (2001 року, коли в США сталися гучні теракти, влаштовані терористичною мережею «Аль-Каїда», якій надавала притулок тодішня влада більшої частини Афганістану під проводом екстремістського руху «Талібан»), – сказав він. – І ця місія була успішна».

США і їхні союзники нині завершують наперед домовлене виведення своїх військ із Афганістану, які допомагали підтримуваній ними владі країни протистояти усуненим 2001 року від влади талібам. Тим часом таліби від початку виведення цих військ протягом часу від кінця квітня захопили майже всю країну і нині готові перебрати під контроль і столицю Кабул, і офіційну владу в країні.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У США запевнили Гані,що ...

КОМЕНТАРІ