Прокуратура АРК і омбудсмен прокоментували вироки кримським татарам у справі «Хізб ут-Тахрір» в Росії

Прокуратура АРК і омбудсмен прокоментували вироки кримським татарам у справі «Хізб ут-Тахрір» в Росії

17.08.21 09:09 0 370
Прокуратура Автономної республіки Крим і Севастополя відреагувала на вирок фігурантам алуштинської «справи Хізб ут-Тахрір», винесений російським Південним окружним військовим судом Ростова-на-Дону в Росії, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Через призму таких політично мотивованих справ окупаційна влада намагається нав'язати наратив про те, що кримські татари – це «терористи або екстремісти». При цьому «влада» використовує російське кримінальне законодавство для залякування населення півострова і придушення свободи слова і свободи релігії», – йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Читайте також: Amnesty International: кримські татари постійно стають мішенню утисків російської влади

Крім того, в прокуратурі додали, що наразі момент ведеться процесуальне керівництво в низці кримінальних проваджень за фактами незаконного переслідування кримських татар на території тимчасово окупованого півострова Крим.

Також у відомстві повідомили про підозру старшому слідчому слідчого відділу управління Федеральної служби безпеки Росії по Криму і Севастополю. На даний момент збираються докази причетності інших працівників російських правоохоронних органів до «незаконних переслідувань громадян України в Криму».

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова назвала вирок фігурантам справи незаконним.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі тримають ...
Наступна новина: Боррель скликає конференцію ...

КОМЕНТАРІ