У Тернополі тримають активні роботи з облаштування центру Барнахус

У Тернополі тримають активні роботи з облаштування центру Барнахус

17.08.21 09:02 0 398
У Тернополі тримають активні роботи з облаштування центру Барнахус. Це соціальний проєкт, який спрямований на дітей, котрі постраждали від насильства або стали його свідками.

Відтак, заступник голови ОДА Віктор Устенко взяв участь у zoom-зустрічі з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в особі керівника програми захисту дітей Наїри АВЕТІСЯН, а також з представниками громадського сектору, Офісу Генерального прокурора України, Національної поліції України, Координаційного центру з надання правової допомоги та обговорили спільний план роботи.

«шня зустріч для нас є надзвичайно важливою. Відтак, за ініціативи Генерального прокурора та відповідно до листа Представництва Дитячого фонду ООН в Україні в Тернопільській області започатковано вкрай важливий проєкт зі створення центру Барнахус. Його завдання - надати дитині необхідну підтримку. Разом із тим, спеціалісти центру будуть створювати максимально дружнє та нетравматичне середовище, у якому дитина зможе надати повну інформацію, необхідну для розслідування», - зазначив Віктор Устенко.

Під час зустрічі було вироблено спільний план роботи щодо:

- підготовки договору про співробітництво;

- роботи міждисциплінарної команди;

- навчання для спеціалістів;

- відкриття центру Барнахус (оснащення приміщення);

- роботи центру.

Нагадаємо, що 21 вересня 2020 року Президент України підписав Указ “Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства”, у якому йшлося, серед іншого, про розробку законопроектів, спрямованих на забезпечення додаткових процесуальних гарантій неповнолітнім особам при проведенні їх допиту, опитування під час кримінального провадження, що базуються на найкращих міжнародних практиках, зокрема на моделі Барнахус. На його виконання у квітні 2021 року відповідне рішення прийняв Уряд України, зокрема він розробив та затвердив План невідкладних заходів із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ