Білорусь: політв’язень Латипов отримав 8,5 років колонії

Білорусь: політв’язень Латипов отримав 8,5 років колонії

17.08.21 08:09 0 375
Суд у білоруському Мінську засудив до восьми з половиною років колонії посиленого режиму 41-річного Степана Латипова, визнаного правозахисниками політичним в'язнем. Як повідомляє правозахисний центр «Весна», саме такий термін просила прокуратура. Він також заплатити штраф у розмірі 300 «базових величин» (близько 3463 доларів).

Латипова затримали 15 вересня минулого року у дворі його будинку, коли він намагався захистити мурал із зображенням діджеїв – вони стали одним із символів протестів в Білорусі. Незабаром на державному ТБ Латипова звинуватили в тому, що він нібито збирався використовувати отруйні речовини проти силовиків, і в ефірі обох каналів показали ємності з якимись речовинами.

Латипову інкримінують три статті Кримінального кодексу Білорусі, будь-яку провину він заперечує. В останньому слові Степан Латипов розповів про свою сім'ю, репресованого в 1937 році прадіда, про своє затримання, про те, як його били силовики і як він готувався до самогубства. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Києві влаштували акцію на підтримку неповнолітніх арештантів у Білорусі та політв'язня Латипова (фото)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розклад занять на цей ...
Наступна новина: Від 12 до 18 років колонії ...

КОМЕНТАРІ