У Тернопільській громаді презентували медіаосвітній проєкт «Навчаємось дистанційно»

У Тернопільській громаді презентували медіаосвітній проєкт «Навчаємось дистанційно»

18.08.21 09:17 0 381
Вперше в Україні тернопільські освітяни створили інноваційний медіаосвітній проєкт «Навчаємось дистанційно», який включає в собі дієві комунікаційні інструменти зворотнього зв’язку для всіх учасників навчального процесу. Презентували конструктор дистанційного навчання 16 серпня, у кінотеатрі «Злата».

«Я пишаюся тим, що наша громада успішно витримала нові вимоги навчання у час пандемії. Тернопільські освітяни відповіли на урядові локдауни та вимогу до самоізоляцію якісними методиками дистанційного навчання. Спільними силами працівники управління освіти міської ради, тернопільські педагоги та фахівці Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу вперше в Україні розробили проєкт онлайн-навчання, що дає можливість проводити уроки дистанційно з базових предметів для всіх учнів шкіл. Також для перегляду доступні завдання і відповіді, є змога налагодити зворотний зв'язок між учасниками освітнього процесу та долучити батьків, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Освітній проєкт тернопільських педагогів є унікальним. Приємно відзначити, що використовують його не лише у Тернополі, а й в інших куточках України. Сподіваємось, що 2021-2022 навчальний рік відбуватиметься в режимі реального часу і безпосередньо за партами. Однак, при необхідності, ми готові замінити це навчання дистанційним процесом».

Особливістю цього продукту є те, що освітяни зуміли розробити і впровадити авторські інструменти комунікації між учнем та вчителем і показати дієвість цих застосунків для ефективного навчання учнів Нової української школи. Проєкт сприятиме формуванню і розвитку ключових компетентностей здобувачів середньої освіти.

Міський голова подякував усім причетним до створення та реалізації проєкту «Навчаємось дистанційно» і спільно з начальницею управління освіти і науки Ольгою Похиляк нагородив ініціаторів та авторів ідеї подяками та грамотами міської ради.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Франції почалася ...

КОМЕНТАРІ