СБУ провела антитерористичні навчання в Умані перед святкуванням юдейського Нового року

СБУ провела антитерористичні навчання в Умані перед святкуванням юдейського Нового року

18.08.21 12:49 0 345
Служба безпеки України у Черкаській області провела планові тренування у межах підготовки до щорічного святкування юдеями Рош га-Шана, Нового року, повідомила пресслужба відомства.

«За легендою тренувань, «терористи» замінували 9-поверховий готель, що знаходиться на території історико-культурного центру імені Раббі Нахмана в Умані, та забарикадувалися в одному з його номерів. Зловмисники хотіли дискредитувати імідж України на міжнародній арені. Адже щорічно в Черкаську область приїздять паломники з понад 25 країн. Тренування відбувалися в умовах максимально наближених до реальних. Спецпризначенці СБУ провели штурмові дії з використанням альпіністського спорядження і затримали «терористичну групу». У навчаннях взяли участь підрозділи СБУ, Державної служби надзвичайних ситуацій та Національної поліції», – йдеться в повідомленні.

В СБУ кажуть, що координаційна група оцінила навчання, як успішні.

Могила в Умані цадика (праведника) Нахмана, засновника так званої брацлавської течії хасидизму, – одна з найшанованіших святинь і місце паломництва для представників цієї течії. Усі юдеї з цієї течії хасидизму вважають своїм обов'язком побувати хоча б раз у житті на могилі цадика Нахмана і вірять, що новий рік, якщо вони зустрінуть його на святі Рош га-Шана саме в Умані, обов'язково буде для них щасливим.

Минулого року святкування припали на 18-20 вересня, їм передували великі черги на кордоні з охочих потрапити в Україну хасидів на тлі коронавірусних обмежень. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В Умані завершують підготовку до прийому паломників-хасидів – МОЗ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США заморозили активи ...
Наступна новина: Землетрус на Гаїті: ...

КОМЕНТАРІ