З початку року на Рівненщині стягнуто 136 тисяч гривень штрафів за адмінкорупцію та встановлено понад 5 млн гривень збитків державі

З початку року на Рівненщині стягнуто 136 тисяч гривень штрафів за адмінкорупцію та встановлено понад 5 млн гривень збитків державі

19.08.21 09:35 0 845
У Рівненській обласній прокуратурі пройшов брифінг очільника відомства Андрія Рудницького. З журналістами рівненських ЗМІ говорили про результати роботи щодо запобігання злочинам у корупційній та бюджетній сферах.

« За 7 місяців 2021 року спеціально уповноваженими суб'єктами у сфері протидії корупції надіслано до суду більше 300 протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією.» - розповів журналістам під час брифінгу керівник обласної прокуратури.

За результатами судового розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією до адмінвідповідальності притягнуто:

89 – депутатів сільських, селищних, міських, районних рад;

По 3 – депутатів обласної ради та присяжних;

По 5 – працівників органів Національної поліції та органів і установ кримінально-виконавчої служби;

17 – посадових осіб юридичних осіб публічного права;

14 – посадових та службових осіб інших органів державної влади та місцевого самоврядування.

Найбільше притягнуто осіб за порушення вимог фінансового контролю та запобігання і врегулювання конфлікту інтересів.

Загалом, упродовж поточного року за наслідками розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, судами накладено штрафів на суму 136 тис. гривень.

Щодо кримінальних корупційних правопорушень – то завдяки вжитим заходам з початку року відділами прокуратури до судів скеровано обвинувальні акти у 76 кримінальних провадженнях, стосовно 80 фігурантів. Серед них працівники поліції, лісової охорони та пенітенціарної системи, керівник управління рибоохорони в області, а також керівники ОТГ, приватних та комунальних підприємств, лікарі та депутати.

З поміж скерованих до суду 2 провадження стосовно 4 учасників ОЗГ які налагодили систематичне постачання наркотичних засобів у місця позбавлення волі, за сприяння правоохоронця, що входив до складу організованої злочинної групи. Стосовно 1 з цих учасників суд вже ухвалив вирок, інші ще на розгляді.

Нині на стадії досудового розслідування ще перебуває 189 кримінальних проваджень, пов'язаних із корупцією, в судах – 55, з початку року судами вже ухвалено 36 вироків.

За словами керівника обласної прокуратури Андрія Рудницького усі прокурори налаштовані на виявлення і розслідування тих злочинів, де використання службового становища суперечить інтересам держави і завдає значних збитків.

Що ж до порушень у бюджетній сфері – то загалом з початку року у кримінальних провадженнях, закінчених слідчими підрозділами ГУ НП в області установлено збитків інтересам держави та територіальних громад на загальну суму 5 млн 138 тис. грн (6 місяців 2020 року – 98 тис. грн). З них, в ході досудового розслідування:

* відшкодовано 785 тис. грн (6 місяців 2020 року – 2 тис. грн)

* накладено арешт на майно на загальну суму у понад 34 млн грн (6 міс. 2020 року – 0 грн)

* пред'явлено позови в межах кримінальних проваджень на 75 тис. грн (6 місяців 2020 року – 0 грн).

* оза кримінальними процесами, в межах представницької діяльності, прокуратурою заявлено позовів ще на майже 79 млн грн.

Найбільше порушень щодо розкрадання державних коштів зафіксовано під час ремонтів, обслуговування та будівництва доріг і комунальних закладів, та шахрайство із різними виплатами.

В центрі уваги прокуратури також перебувають питання використання так званих «ковідних» коштів, будівництво та ремонти закладів освіти та спорту.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Україні створять центри ...

КОМЕНТАРІ