Головний народний кулінар країни, і автор книжок, ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін, за 11 років роботи на телекухні, приготував близько трьох тисяч різноманітних рецептів. Більшість з них – традиційні українські страви.
Спеціально до 30-ти річчя Незалежності України, Сенічкін поділився своїми улюбленими колоритними стравами, що куштував у різних куточках нашої країни.
На Полтавщині, окрім галушок з грибами та шкварками, телеведучий рекомендує спробувати потрібку (лівер), мандрики — коржики з тіста та сиру та затирку (кочана каша).
На рідній Дніпропетровщині, обожнює шпундру - це підсмажене м’ясо у буряковому квасі, фаршировані гусячі шийки та печінкові паштети. А ось на Житомирщині — фантастичні деруни, особливо в Коростені, столиці цієї страви – говорить ведучий.
Слобожанщина закохала Сенічкіна товчениками — це шматочки м'яса або риби, зварені в юшці, з маслом та цибулею. Та надзвичайним кендюхом — свинина, смажена з цибулею й перцем. У Ніжині подобаються закрутки з огірків та кабачкова ікра. У Сумах – борщ на буряковому квасі. Говорить, що ніде так смачно не готують печеню з м’ясом, картоплею та квашеною капустою, як на Чернігівщині.
На Півдні, титульна кухня — страви з риби. Юшка по-миколаївськи, фаршировані баклажани і перці на Херсонщині. А які биточки з бичків в Одесі і тутешній форшмак з сезонної дунайки наприкінці весни — унікальний смак!
У Криму обожнював куштувати бурму, національну кримськотатарську страву у вигляді рулету. «Мені прийшлася до душі бурма із гарбузом та горіхами, запечена до хрусткої скоринки. Це дуже смачний та ароматний десерт!» - згадує телекулінар.
Найбільше, Сенічкіну смакують Карпати! Ситний банош з овечою бринзою, гуцульська ковбаса — гурка. Насичений бограч з яловичини, перцю, грибів, цибулі, часника та приправ. Обов’язковий для частування пструг — запечена форель, особливо з білими грибами в сметані. А ще вразили гамбовці. Попри те, що це хрусткі кульки з картоплі — це страва-десерт. Смажиться в олії, а в середині в якості начинки — слива.
До речі, любов до кулінарії у Руслана від мами, Віри Антонівни. З дитинства, він допомагав їй готувати обіди та вечері для всієї родини. Цікаво, що рід Руслана по маминій лінії походить з козацького краю. Родове гніздо його прадідів Колесників — село Рохманівка на Дніпропетровщині, українські землі на перетині шляхів, де колись ширилась Запорізька Січ. Тож любов до українських страв — в генетичному коді Руслана.
Нагадаємо, що зірковий ведучий поділився своєю добіркою улюблених страв спеціально до Дня Незалежності України, що святкують 24 серпня, у рамках спецрубрики від команди 1+1 media.
КОМЕНТАРІ
Отличная Инфа
Благодарствую, полезная вещь.
Сайт просто чудовий, порекомендую всім знайомим!
супер оригінально
Восхитительно..
Статья интересная, но мне кажется, все это сказки, не более.
детальніше ласка
просто афигенно!!!!))
ух ти як крууууууууууутооооооо))
Мені нарвится стиль викладу
Вот так история!
чого струму не придумають ...