Смачна добірка українських страв від Руслана Сенічкіна до Дня Незалежності

Смачна добірка українських страв від Руслана Сенічкіна до Дня Незалежності

19.08.21 16:17 12 1136

Головний народний кулінар країни, і автор книжок, ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін, за 11 років роботи на телекухні, приготував близько трьох тисяч різноманітних рецептів. Більшість з них – традиційні українські страви.

Спеціально до 30-ти річчя Незалежності України, Сенічкін поділився своїми улюбленими колоритними стравами, що куштував у різних куточках нашої країни.

На Полтавщині, окрім галушок з грибами та шкварками, телеведучий рекомендує спробувати потрібку (лівер), мандрики — коржики з тіста та сиру та затирку (кочана каша).

На рідній Дніпропетровщині, обожнює шпундру - це підсмажене м’ясо у буряковому квасі, фаршировані гусячі шийки та печінкові паштети. А ось на Житомирщині — фантастичні деруни, особливо в Коростені, столиці цієї страви – говорить ведучий. 

Слобожанщина закохала Сенічкіна товчениками — це шматочки м'яса або риби, зварені в юшці, з маслом та цибулею. Та надзвичайним кендюхом — свинина, смажена з цибулею й перцем. У Ніжині подобаються закрутки з огірків та кабачкова ікра. У Сумах – борщ на буряковому квасі. Говорить, що ніде так смачно не готують печеню з м’ясом, картоплею та квашеною капустою, як на Чернігівщині.

На Півдні, титульна кухня — страви з риби. Юшка по-миколаївськи, фаршировані баклажани і перці на Херсонщині. А які биточки з бичків в Одесі і тутешній форшмак з сезонної дунайки наприкінці весни — унікальний смак!

У Криму обожнював куштувати бурму, національну кримськотатарську страву у вигляді рулету. «Мені прийшлася до душі бурма із гарбузом та горіхами, запечена до хрусткої скоринки. Це дуже смачний та ароматний десерт!» - згадує телекулінар.

Найбільше, Сенічкіну смакують Карпати! Ситний банош з овечою бринзою, гуцульська ковбаса — гурка. Насичений бограч з яловичини, перцю, грибів, цибулі, часника та приправ. Обов’язковий для частування пструг — запечена форель, особливо з білими грибами в сметані. А ще вразили гамбовці. Попри те, що це хрусткі кульки з картоплі — це страва-десерт. Смажиться в олії, а в середині в якості начинки — слива.

До речі, любов до кулінарії у Руслана від мами, Віри Антонівни. З дитинства, він допомагав їй готувати обіди та вечері для всієї родини. Цікаво, що рід Руслана по маминій лінії походить з козацького краю. Родове гніздо його прадідів Колесників — село Рохманівка на Дніпропетровщині, українські землі на перетині шляхів, де колись ширилась Запорізька Січ. Тож любов до українських страв — в генетичному коді Руслана.

Нагадаємо, що зірковий ведучий поділився своєю добіркою улюблених страв спеціально до Дня Незалежності України, що святкують 24 серпня, у рамках спецрубрики від команди 1+1 media.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 123)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
kentawr13 - 19.08.21

чого струму не придумають ...

аватар країна
ZHEEZH - 19.08.21

Отличная Инфа

аватар країна
Why_Hussein - 19.08.21

Благодарствую, полезная вещь.

аватар країна
BenTakumi - 19.08.21

Сайт просто чудовий, порекомендую всім знайомим!

аватар країна
cutmarilyn - 19.08.21

супер оригінально

аватар країна
IKholody - 19.08.21

Восхитительно..

аватар країна
Moni4K - 19.08.21

Статья интересная, но мне кажется, все это сказки, не более.

аватар країна
Nickolay1 - 19.08.21

детальніше ласка

аватар країна
ornochka - 19.08.21

просто афигенно!!!!))

аватар країна
Vaddark - 19.08.21

ух ти як крууууууууууутооооооо))

аватар країна
Shopping4u - 19.08.21

Мені нарвится стиль викладу

аватар країна
MAD_MaNiaK - 19.08.21

Вот так история!