В Раді безпеки ООН занепокоєні новою загрозою «ІД» у Африці

В Раді безпеки ООН занепокоєні новою загрозою «ІД» у Африці

20.08.21 12:40 0 445
Міністри країн-членів Ради безпеки ООН 19 серпня обговорили доповідь генерального секретаря щодо загроз, які становить екстремістське угруповання «Ісламська держава».

«Члени Ради безпеки з глибокою тривогою відзначили, що «ІДІЛ» та інші терористичні групи продовжують експлуатувати, як онлайн, так і в реальному житті, руйнування, лиха та регрес, пов'язані з пандемією COVID-19», – йдеться у повідомленні пресслужби Організації Об'єднаних націй.

За даними ООН, «ІД» демонструє «тривожну експансію» в низці регіонів, у тому числі – в Африці, де її вплив росте і може мати «довготривалі наслідки для миру, безпеки і стабільності».

Читайте також: «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за вибух у Багдаді

Члени Ради безпеки вказали на регулярні напади на цивільних, міста та військові табори з боку бойовиків регіональних осередків «ІД», в тому числі в Західній та Центральній Африці і районі Сахари.

Орган ООН «підкреслює важливість цілісного підходу до протидії тероризму та насильницькому екстремізму, що сприяє тероризму, у відповідності до чинного міжнародного права».

Члени Ради безпеки закликали держави-члени виконати зобов'язання за резолюціями щодо криміналізації фінансування тероризму та інших заходів, які можуть позбавити «ІД» доступу до фінансування. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Північна Македонія репатріювала чотирьох ймовірних учасників «ІД» та їхні сім'ї

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Холодильні ...
Наступна новина: Канадські консерватори ...

КОМЕНТАРІ