У тернопільському Архикатедральному Соборі відбулася Свята Літургія та освячення плодів нового врожаю

У тернопільському Архикатедральному Соборі відбулася Свята Літургія та освячення плодів нового врожаю

20.08.21 10:27 0 334
19 серпня християни східного обряду відзначають одне із дванадцяти найвеличніших свят – Преображення Господнє, яке у народі ще називають Яблучний Спас.

З цієї нагоди у тернопільських храмах відбулися урочисті богослужіння та освячення плодів нового врожаю.

Відвідав Святу Літургію в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та привітав жителів Тернопільської громади зі святом і міський голова Сергій Надал.

«Згідно із християнською традицією, свято Преображення Господнього встановлене на згадку про велику подію з життя Ісуса Христа. При Преображенні було явлення Сина при свідченні Батька і Святого Духа, тобто, явлення усіх ликів Святої Трійці, – звернувся до тернополян Сергій Надал. – В Україні Свято Преображення Господнього частіше називають Яблучним Спасом. У народі празник Спаса мав світське значення, що пов'язане із святом врожаю. Саме тому у це свято прийнято освячувати яблука, пригощати ними друзів та близьких, а також вітати один одного з Яблучним Спасом. Вітаю усіх з цим світлим і по-справжньому великим святом. Нехай Преображення Господнє наповнить ваші серця добротою, любов’ю і прожене всі негаразди».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії розбився ...
Наступна новина: Завершується формування ...

КОМЕНТАРІ