«Дуже важливий для нас гість»: у ОП прокоментували приїзд афганської режисерки,яка виїхала з Кабула

«Дуже важливий для нас гість»: у ОП прокоментували приїзд афганської режисерки,яка виїхала з Кабула

20.08.21 10:00 0 338
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував для Радіо Свобода приїзд до Києва афганської режисерки Сахри Карімі, яка виїхала з Афганістану після приходу для влади талібів.

«Ви ж розумієте, наскільки швидко і несподівано для всіх змінювалась ситуація в Афганістані. Було і залишається важливим – просто врятувати якомога більше людей, яким загрожує небезпека від талібів. Сахра Карімі – одна з таких громадянок Афганістану, яка потребувала термінової реакції від відповідальних держав світу», – розповів він.

Читайте також: «Талібан» придушує акції протесту на сході Афганістану

За словами Подоляка, Україна зробила «все можливе», аби забезпечити безпеку режисерки, і зараз вона перебуває в Києві.

«Її статус можна визначити як дуже важливий для нас гість. За дорученням президента Володимира Зеленського, пані Карімі зустрічав в аеропорту керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Чи залишиться вона в Україні – це може бути тільки вибором самої пані Карімі. Ми будемо раді надати їй будь-яку допомогу. Саме такі люди уособлюють собою майбутнє Афганістану, якою б ситуація там не була зараз», – додав він.

Подоляк уточнив, що Карімі виступить на брифінгу 19 серпня, де зможе відповісти на питання про події в Афганістані та свої подальші плани. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Вирватися з Кабула. Евакуаційних авіарейсів усе більше (фотогалерея)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как подобрать идеальный ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ