Завершується формування органів Національної соціальної сервісної служби – Лазебна

Завершується формування органів Національної соціальної сервісної служби – Лазебна

20.08.21 10:32 0 349
В Україні на почали роботу 21 з 24 територіальних органів Національної соціальної сервісної служби України, повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

«Національна соціальна сервісна служба повністю замінить існуючу систему соціального захисту. Саме Нацсоцслужба тепер слідкуватиме за правильністю та законністю призначення соціальних виплат та дотриманням прав дітей. Вона має забезпечити єдині високі стандарти надання соціальних послуг на всій території України», – сказала Лазебна.

За її словами, Нацсоцслужба перевірятиме правильність обчислення розміру допомоги чи субсидії, контролюватиме дотримання строків виплат. При цьому Служба не буде займатися перевірками добробуту отримувачів допомоги, всі перевірки відбуватимуться в електронному форматі з використанням державних баз даних.

Очікується, що Нацсоцслужба буде адміністратором єдиної інформаційної системи соціальної сфери. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Мінсоцполітики повідомили, що відправили у регіони понад 1 млрд грн на перепризначені субсидії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У тернопільському ...
Наступна новина: В Україні створюють центри ...

КОМЕНТАРІ