Що краще зареєструвати ТОВ або ФОП?

Що краще зареєструвати ТОВ або ФОП?

21.08.21 01:23 0 1837
Багато бізнесменів-початківців задаються питанням: "Що краще зареєструвати ТОВ або ФОП?". Нумо розберімося. Ну а розповість нам про це співробітник юридичної компанії "Могол Альфа": https://www.mogol-alfa.com.ua/blog/chto-luchshe-otkryit-tov-ili-fop/.

ТОВ vs ФОП

Для початку необхідно розібратися, що саме таке ТОВ? І так, це організаційно-правова форма власності, а також юридична особа. Також можуть входити до її складу засновники та учасники. Можуть бути фізичні, а також юридичні особи засновниками ТОВ. Також може на необмежений, або повний термін створюватися Товариство з обмеженою відповідальністю.

В продовж дванадцяти місяців товариство з обмеженою відповідальністю має сформувати свій статутний капітал з моменту його реєстрації. Якщо ж після закінчення вказаного терміну, не буде сформований статутний капітал, до повинні, його засновники прийняти важливе рішення, та зменшити його саме до фактично внесеного. В розмірі від однієї гривні, та зовсім не лімітований статутний капітал, згідно з законодавством України.

Загальні збори засновників є вищим органом управління в товаристві з обмеженою відповідальністю. Також будуть вважатися правомочними збори засновників, якщо вони матимуть шістдесят відсотків голосів. Всі найважливіші питання саме з управління компанії відносяться до компетенції загальних зборів. Також є виконавчий орган у товариства з обмеженою відповідальністю, а саме це – дирекція, або ж директор. Наявність генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю передбачає дирекція, а також виконавчого директора ТОВ, фінансового директора ГО, і комерційного директора ТОВ та інше.

ФОП являє собою фізичну особу підприємця. В основному працює виключно на себе така особа-підприємець. Для роботодавців саме останнім часом стало дуже вигідно реєструвати своїх працівників. Тому що в такій формі взаємозв’язку між найманим робітником та роботодавцем можна значно економити власні кошти на сплату податків. Статутний капітал зовсім не може мати фізична особа підприємець, тому що являється його капіталом все його майно. В обласні відповідальності це являється їх основним мінусом(якщо порівнювати ФОП, а також ТОВ), тому що перед кредиторами, саме всім своїм майном, відповідає ФОП. Дуже спрощена система звітності у фізичної особи підприємця та ведення бухгалтерського обліку на відмінно ніж у товариства з обмеженою відповідальністю.

Також варто зауважити й те, що і товариство з обмеженою відповідальністю і фізична особа підприємець мають свої мінуси, а також і плюси, і вони можуть підходити абсолютно для різноманітних видів діяльності.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 92)
Наступна новина: Отличия черной икры от ...

КОМЕНТАРІ