Тернопілля: мінцифри запустило освітній серіал «Цифрові юристи 2.0»

Тернопілля: мінцифри запустило освітній серіал «Цифрові юристи 2.0»

21.08.21 11:16 0 543
Міністерство цифрової трансформації України 19 серпня 2021 року презентувало освітній серіал «Цифрові юристи 2.0». Це продовження освітнього серіалу «Цифрові юристи»

Безоплатно подивитися освітній серіал можна на національному порталі з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта.

Це 6 серій тривалістю 7-9 хвилин:

Серія 1. Доступ до правосуддя

Серія 2. Відкриті та персональні дані

Серія 3. Штучний інтелект у правосудді

Серія 4. Юридичний дизайн

Серія 5. Альтернативні формати роботи юристів

Серія 6. Сервіси Дії для юристів

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що юридична сфера цифровізується.

«Наша задача — показати, як юристи можуть впроваджувати сучасні діджитал-інструменти в своїй роботі і в такий спосіб спрощувати свою роботу», — заявила Валерія Іонан.

«На Дії ми максимально позбуваємося бюрократичних речей. Що стосується юристів, то працівники цієї сфери дуже часто відповідають за певні профільні напрямки у компаніях, в яких працюють. І це ті речі, які пов'язані у першу чергу з реєстраційними даними, що мають відношення до бізнесу. Зараз на порталі Дія є послуги для автоматичного відкриття, внесення змін та закриття ФОП, а також послуги для ТОВ. Також ми готуємося до впровадження режиму paperless, і це також буде відчутно для юридичної сфери», – зазначив керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік.

Керівник команди Впровадження, підтримки та оцінки якості надання електронних послуг Мінцифри Денис Іванов своєю чергою додав:

«Юридичний ринок розвивається доволі швидко. Наразі для юридичного сектору важливою є автоматизація рутинних процесів, використання алгоритмів в юридичній практиці, переорієнтація на цінності та вміння працювати за канонами дизайн-мислення. Дедалі більше розширюється сектор створення, тестування і впровадження в повсякденну практику legal tech рішень — юридичних IT-продуктів та сервісів. Про ці та інші сучасні форми та формати юридичної професії йдеться у презентованому серіалі “Цифрові юристи 2.0”»

Подивитися трансляцію презентації освітнього серіалу можна на Facebook-сторінці Мінцифри та YouTube-каналі Мінцифри .

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ