Польща поставить паркан на кордоні з Білоруссю на тлі припливу мігрантів

Польща поставить паркан на кордоні з Білоруссю на тлі припливу мігрантів

25.08.21 09:17 0 405
Польща заявляє, що побудує паркан на своєму кордоні з Білоруссю, щоб зупинити потік мігрантів.

«На кордоні з Білоруссю буде побудований новий суцільний паркан висотою 2,5 метра. Ще більше військових будуть залучені на допомогу прикордонній охороні. Незабаром я представлю подробиці подальшої участі польських збройних сил», – написав 23 серпня в твітері міністр оборони Маріуш Блащак.

Польща і три країни Балтії – Естонія, Латвія і Литва – закликали ООН вжити заходів проти Білорусі за нібито заохочення мігрантів до незаконного перетину кордону в Європейський союз. Вони назвали дії Мінська «гібридною атакою» на блок у відповідь на санкції проти режиму Олександра Лукашенка.

В останні місяці тисячі мігрантів з Близького Сходу та інших країн перебралися з Білорусі в одну лишень Литву, але і в сусідніх країнах-членах ЄС також спостерігається зростання нелегальних перетинів.

Польща заявила, що відправила сотні військовослужбовців до кордону з Білоруссю, щоб допомогти прикордонникам впоратися з напливом мігрантів.

Литва заявила, що до вересня 2022 року завершить будівництво 508-кілометрової стіни на кордоні з Білоруссю. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Стіна» на короні з Білоруссю є для Вільнюса пріоритетом – президент Литви

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Києві розпочався Марш ...
Наступна новина: На свята у столиці безпеку ...

КОМЕНТАРІ