ЄСПЛ вимагає,щоб Польща та Латвія забезпечили необхідним мігрантів на кордоні з Білоруссю

ЄСПЛ вимагає,щоб Польща та Латвія забезпечили необхідним мігрантів на кордоні з Білоруссю

27.08.21 09:40 0 329
Європейський суд з прав людини зажадав від Польщі і Латвії надати допомогу мігрантам, які перебувають на кордонах країн з Білоруссю. Про це йдеться в заяві ЄСПЛ, опублікованій на офіційному сайті організації. У суді при цьому підкреслили, що це рішення не слід розцінювати як вимогу, щоб Польща чи Латвія пропустили мігрантів на свою територію.

«Суд постановив вимагати, щоб влада Польщі та Латвії забезпечила всіх заявників їжею, водою, одягом, належною медичною допомогою і, якщо можливо, тимчасовим житлом», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, суд зобов'язав Польщу і Латвію надати біженцям допомогу до 15 вересня.

Через затримки на кордоні в ЄСПЛ звернулися 32 громадянина Афганістану, а також 41 громадянин Іраку курдського походження. Заявники мають намір потрапити на територію Польщі та Латвії. При цьому вони не можуть повернутися на територію Білорусі, яка не підписала Європейську конвенцію про права людини.

Основна увага зараз прикута до біженців з Афганістану, які намагалися нелегально перетнути польський кордон, але їм перешкодили прикордонники. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Польща поставить паркан на кордоні з Білоруссю на тлі припливу мігрантів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Водній арені ...
Наступна новина: Долар зміцнюється на ...

КОМЕНТАРІ